DE NECONCEPUT: UN SOFER DE MICROBUZ ISI BATE JOC DE ELEVII DIN CIORANCA

Dimineata, la pranz si seara, pe soseaua care leaga satul Cioranca de Movila Banului  orice trecator poate observa carduri, carduri deprimaria-movila-banului copii. Sunt elevii din Cioranca, navetisti de Movila Banului de la clasele V-VIII. Acestia zilnic merg pe jos, trei kilometri dus si alti trei intors, indiferent daca este ploaie sau vant, ger sau arsita. Daca au noroc si-si mai face cineva mila sa-i urce intr-o masina, atunci copiii rasufla fericiti. S-a nimerit sa-I urc si eu de doua ori, in masina, pe micii navetisti de Cioranca. S-a nimerit ca de fiecare data vremea sa fie mohorata, cu vant de-ti intra pana la oase si stropi de ploaie de nu-ti venea sa scoti din casa nici macar un maidanez. Si, totusi, acesti copii, mergeau pe jos, infofoliti bine, de la scoala catre casa.

Desigur, i-am intrebat de ce nu merg cu microbuzul. Raspunsul a fost unul de neconceput, cel putin pentru o minte sanatoasa:” Am avut un microbuz care ne ducea gratis. Nu stim de l-au scos. Acum este alt microbuz, de la alta firma, iar soferul nu ne lasa sa ne urcam”!

Cand auzi astfel de cuvinte, pur si simplu ramai mut. Si cum transportul de calatori pe ruta Movila Banului este dat peste cap, am dat cateva telefoane si m-am interesat ce se-ntampla.

Problema este una mai mult decat serioasa si se pare ca cei 15-16 copii navetisti de la Cioranca la Scoala din Movila Banului, sunt niste victime colaterale, ale unor jocuri politice, ale unor jocuri ale oamenilor imbracati in albastru, si ale unor smecherasi cu functii in transporturi.

Deocamdata nu spun mai multe, insa astept raspunsul la cateva intrebari:

1.CUM POATE ONOR CONSILIUL JUDETEAN SA RIDICE LICENTA MASINII CARE-I TRANSPORTA GRATUIT PE ELEVI SI SA ADMITA CURSA  UNEI FIRME CARE-I TRATEAZA PE COPII CA PE NISTE MAIDANEZI ?

2. DOMNULE PARLAMENTAR CARE-L  SUSTII  PE SOFERASUL CEL SMECHER, DE CE NU-TI ESTE MILA DE NISTE COPILASI CARE VOR SA INVETE ?

3. DOMNILOR CU HAINE ALBASTRE, NU CREDETI CA A VENIT VREMEA SA-L LASATI DIN BRATE PE ACEL TRANSPORTATOR ?

4. ARR-ULE CE PAZESTI ?

5. DOMNULE PRESEDINTE DE CJ, AJUTAT-IIPE COPII! EI N-AU NICIO VINA CA PRIMARITA NU ESTE DE PARTEA PUTERII !

 

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings