DE LA PARCHET…PENTRU DOMNII PROFESORI !

Parchetul de pe lîngă Tribunalul Buzău a precizat astăzi că la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2013 au fost falsificate lucrările a 50 de elevi. Într-un comunicat, procurorii arată că:

“În continuarea cercetărilor in cauza având ca obiect fraudarea examenului de bacalaureat – sesiunea august-septembrie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații HARABAGIU ROBERT NARCIS, CONSTANTINESCU ROZICA, STANCIU MIRELA CARMEN, LINȚĂ IONELIA, DRUGĂ CRISTINA LUMINIȚA și HARABAGIU CORNELIA ANCA pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale și instigare la aceste infracțiuni.
Față de inculpații Harabagiu Robert Narcis, Stanciu Mirela Carmen și Lință Ionelia, la data de 01.04.2015 s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, astăzi fiind sesizată instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Față de ceilalți 3 inculpați s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar și obligarea acestora de a nu părăsi țara pe o perioadă de 60 de zile.
În sarcina inculpaților Constantinescu Rozica și Harabagiu Robert s-a reținut că, în calitate de președinte, respectiv vicepreședinte al Comisiei de evaluare de la Centrul Zonal Buzău din sesiunea august-septembrie 2013, nu și-au îndeplinit in mod corespunzător atribuțiunile de serviciu, fapt ce a permis falsificarea lucrărilor pentru un număr de peste 50 de elevi, prin completarea de către unii din profesorii corectori sau chiar de către membrii comisiei, care au efectuat rezolvări ale subiectelor, facilitând astfel obținerea unor note de promovare pentru respectivele persoane.
În sarcina inculpatelor Drugă Cristina, Stanciu Mirela Carmen și Lință Ionelia s-a reținut că au falsificat , prin alterarea conținutului (ștersături, adăugiri, completări) lucrările a peste 50 de elevi, din care o parte la cererea inculpatului Harabagiu Robert.
În ceea ce privește pe inculpata Harabagiu Cornelia Anca, s-a reținut că a falsificat prin modalitățile expuse două lucrări.
Menționăm că cercetările in acest dosar au avut ca punct de plecare verificările efectuate în cadrul dosarului penal în care la data de 23.03.2015 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mirițescu Viorel – director la Liceul Tehnologic Vernești și a altor persoane pentru fapte de corupție aflate în legătură cu același examen de bacalaureat.
Precizăm că procurorii au instrumentat cauza cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Buzău – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a Serviciului Județean Anticorupție Buzău și Serviciului de Informații și Protecție Internă Buzău.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings