DE CE A FOST LA ROMA PRIMARUL TOMA ?

În cinstea Zilei Naționale a României din acest an, Romit TV, sub patronajul Ambasadei României, Ambasadei Republicii Moldova și Episcopiei Ortodoxe în Italia, s-a organizat la Roma Festivalul internațional „BENONE SINULESCU”, ediția a II-a. Evenimentul a avut loc duminică, 2 decembrie, la Palacavicchi, via R.B. Bandinelli. Despre  Festival, am retinut amanunte din prezentarea facuta de Eviana Mereuță de la Romit TV: «De ce „Benone Sinulescu”? Pentru că maestrul a reînviat folclorul românesc în momentul de cumpănă, așa cum România a reînviat mereu în momentele ei grele, spune Evina Mereuta de la Romit TV. Evenimentul a inceput duminica, la ora 11.00, cand s-a dat startul concursului pentru copii, cu președinte al juriului nimeni altul decât maestrul Benone Sinulescu, urmat de doamna „munților” Angela Buciu și alți profesioniști.

La orele 12:30 Biserica Ortodoxă a dat binecuvântarea și a ținut un Tadeum, iar de la orele 13:00,  s-a cantat Imnul României, al Republicii Moldova și al Italiei. Apoi s-a continuat cu un Spectacol de folclor românesc cu artiști atât din România cât și din zonele istorice ale României

Din Basarabia, din părțile Nistrului, Natalia Kaluian, o tânără îndrăgostită de folclor autentic și tradiție românească, lăsată cu limbă de duh de străbunii noștri. Acolo unde limba românească e o corvoadă, neamul românesc e tot mai înrădăcinat în iubire de neam. De partea cealaltă, din Ardeal „altarul patriei”, aproape de Tisa, doamna munților, Angela Buciu, cu sfințenia și inima românească ca să ne prindem în hora fraților din cele patru regiuni.

Din Muntenia, nimeni altul decât Maestrul Benone Sinulescu  care a pus baza acestei sărbători întinzându-ne mâna cu o atingere de frumos și dăruire pentru consolidarea neamului în etern. De pe malul Prutului, Vitalii și Maria Sîrbu. Invitat de onoare a fost Constatantin Toma, primarul Buzaului, cel care a venit cu ideea si a initiat primul Festival internațional „BENONE SINULESCU”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings