COVID-19, SITUATIE LA ZI IN JUDET

BULETIN INFORMATIV,5 MAI 2020

 Astăzi, 5 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 221 persoane se află în carantină;
  • 178 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • 43 cazuri confirmate

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 43.

Cazul 42: pacient de sex feminin, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai 2020. Pacienta s-a prezentat în data de 2 mai 2020 la UPU prezentând tuse și febră. A fost internată în spațiul special amenajat și testată pentru COVID-19. În așteptarea rezultatului, a fost transferată la Secția de Pneumofiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București. Direcția de Sănătate Publică a identificat deja doi contacți direcți ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților.

 

Cazul 43: pacient de sex feminin, în vârstă de 31 de ani, revenită din Marea Britanie, împreună cu soțul, în data de 26 aprilie 2020. Au intrat în carantină în aceeași dată într-un centru amenajat la nivelul județului Buzău. În data de 2 mai 2020, au acuzat simptomatologie ușoară. Au fost preluați cu ambulanța și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde li s-au recoltat probe. Rezultatul femeii sosit pe 4 mai 2020 este pozitiv și a fost transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și soțului pacientei, rezultatul fiind în așteptare.

După instituirea carantinei în cartierul Poștă, s-au luat măsuri astfel încât riveranii să nu aibă foarte mult de suferit. Mai exact, s-a relaționat cu administratorii magazinelor de produse alimentare în vederea informării acestora cu privire la necesitatea aprovizionării permanente cu  alimente de bază. Un accent deosebit s-a pus pe asigurarea drepturilor bănești (pensii, alocații, indemnizații) a buzoienilor care locuiesc în zona carantinată. În acest sens, în urma discuțiilor purtate de către domnul prefect Leonard Dimian cu toți factorii instituționali implicați, s-a luat decizia următoare: lucrătorii poștali vor distribui sumele de bani aferente pensiilor și altor drepturi financiare către toți beneficiarii care locuiesc în cartierul carantinat, aplicând un set de reguli speciale de protecție sanitară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings