Consiliul Judetean ne ofera 30 de zile de poveste

Consiliul Județean, în colaborare cu Muzeul Jude­țean, Teatrul „George Ciprian” și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău ne pregateste un adevărat maraton de spectacole, activități culturale, concursuri, premiere și multe, multe surprize. Toate cu ocazia  Sărbătorilor de iarnă, iar evenimentele se vor derula pe toata perioada lunii decembrie.

Startul se da pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, cand buzoienii sunt invitați în Parcul Crâng, unde vor fi întâmpinați cu tradiționala fasole cu ciolan, vin fiert, dar și plăcinte. De asemenea, buzoienii care țin postul Crăciunului vor avea, la rândul lor, ocazia să fie serviți cu un meniu specific. În total, în Parcul Crâng vor fi oferite 3.000 de porții  cu fasole și ciolan.

Tot în prima zi a lunii decembrie, în special copiii se vor putea bucura de o amenajare specifică Sărbătorilor de iarnă realizată în premieră, la intrarea în Muzeul Județean. Este vorba despre un tunel de 35 de metri, iluminat cu 42.000 de becuri colorate, care vor crea o atmosferă de basm. De asemenea, și celelate clădiri ale Consiliului Județean vor fi iluminate festiv începând cu 1 Decembrie. Pentru copii, pe 6 decembrie, este organizat spectacolul „Frumoasa și Bes­tia”, la Sala Mare a Consiliului Județean, iar la finalul evenimentului micii spectatori vor primi cadouri de la Moș Nicolae.

Pentru data de 9 decembrie este stabilită deschiderea Târgului de produse tradiționale de Crăciun, în curtea Muzeului Județean, care va funcționa până pe data de 22 decembrie.  În zilele de 12, 14, 16, 18 și 20 decembrie, copiii sunt invitați la Sala de spectacole a Teatrului „George Ciprian”, unde vor putea urmări cele mai îndrăgite filme Disney, cu povești de Crăciun, iar în acest sens sunt îndemnați să voteze pe Facebook ce proiecții își doresc să vizioneze.

Tot pentru cei mici, în premieră sunt organizate „Zilele de poveste”. În cadrul acestui eveniment,  copiii sunt invitați, la Sala de spectacole a Teatrului „George Ciprian”,  să asculte cele mai frumoase povești despre Crăciun, în lectura unor actori buzoieni. Aceste manifestări dedicate în premieră celor mici se vor derula timp de cinci zile, respectiv pe 12, 14, 16, 18 și 20 decembrie.

Alături de aceste evenimente, sunt pregătite și alte manifestări specifice, spectacole artistice, recitaluri, concerte  de colinde, concursuri de șah, de pictură, care vor avea loc în fiecare zi, până pe data de 22 decembrie, când, la Muzeul Județean, copiii vor avea ocazia să participe la mult așteptata întâlnire cu Moș Crăciun, care le va aduce daruri și vor putea asista la focul de artificii pregătit special pentru ei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings