CIUPERCI … DEMOLATOARE

La nivel mondial se produc circa 1,5 milioane tone ciuperci anual. Pe plan european se produce aproximativ 60% din această

DSC00440

cantitate, adică în jur de 900.000 tone, principalele țări producătoare de ciuperci fiind Franța, Polonia, Italia și Ungaria. Dintre toate speciile de ciuperci, românii preferă specia Agaricus (Champignon), în timp ce în străinătate este mult mai apreciată specia Pleurotus.

De la sfarsitul saptamanii trecute, putem include o noua specie de ciuperci, deocamdata fara nume, specie care probabil va avea o utilizare interesanta in domeniul constructiilor. Mai mult, am putea spune ca noua specie are o putere uluitoare si o forta de care ar fi multumit pana si Popeye Marinarul. Nu este deloc o gluma, totul este absolut autentic, iar pozele care insotesc materialul sunt absolut reale si fara trucaje.

Totul a inceput sambata, spre seara, cand la intrarea in blocul B 10, scara A din cartierul Episcopiei, o portiune de asfalt de circa 60 centimetri lungime si 30 centimetri latime si o grosime de circa sase centimetri, mai intai s-a crapat, apoi forte malefice o impingeau in sus precum un “vinci”. In fapt, “vinciul” era format din sase-sapte ciuperci cu diametru de 10-12 centimetri. Ciupercile au iesit din pietrisul care formeaza stratul de rezistenta si cu o forta incredibila au rupt si dislocat asfaltul. Ar mai fi de mentionat ca asfaltul cu pricina a fost turnat in urma cu doi ani, iar inainte de aparitia ciupercilor nu prezenta niciun fel de fisuri.

Ar fi interesant daca oamenii de stiinta ar studia comportamentul respectivelor ciuperci, si, poate candva, vor fi utilizate in constructia de drumuri ca inlocuitor al frezei.

DSC00441DSC00437DSC00438

Privacy Policy Settings