CIPRIAN CAMPINEANUL, NOUL EPISCOP AL BUZAULUI SI VRANCEI

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-au ales, prin vot secret, pe ps Ciprian Campineanul In inaltul scaun de ciprian campineanuarhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. Lucrările şedinţei au avut  loc la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

PS Ciprian Campineanul,  s-a nascut in localitatea Suhulet, judetul Iasi, la data de 19 aprilie 1965.Dupa studiile generale si cele gimnaziale, PS Sa a absolvit in anul 1987 cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Episcop Kesarie” din Buzau, ca sef de promotie. Intre anii 1988 – 1992 a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa “Patriarhul Justinian” din Bucuresti, urmand timp de un an de zile si cursurile Sectiei de Muzica Bizantina din cadrul Academiei de Muzica din Bucuresti.

In anul 1992 a intrat ca frate la Manastirea Crasna si tot in acelasi an a inceput cursurile de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Tesalonic – Grecia, pe care le-a incheiat in anul 1997, cand a devenit doctor in Teologie.

In perioada 1994 – 1998 a slujit ca diacon la “Noul Chalcedon” din cadrul Mitropoliei de Edessa, Pella si Almopia – Grecia, iar intre anii 1998 – 1999 a facut studii doctorale, specialitatea Bizantinologie, la Institutul Ecumenic din Bari – Italia.

A fost numit inspector eparhial in cadrul Sectorului “Biserica si Societatea” (1999 – 2000), iar apoi consilier patriarhal in cadrul aceluiasi sector (2000 – 2002).

La data de 21 mai 2000 a fost hirotonit preot, iar in ziua de 22 septembrie 2002 a fost ridicat in treapta arhieriei, fiind numit episcop vicar patriarhal, functie pe care o exercita si in prezent.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toţi mitropoliţii, arhiepiscopii, episcopii eparhioţi, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari şi arhiereii vicari în funcţiune. Sfântul Sinod se întruneşte anual în cel puţin două şedinţe de lucru în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Privacy Policy Settings