Caravana „Zilele Filmului Românesc” ajunge la Buzău

Proiecții între 15 iunie și 14 iulie în Amfiteatrul din Parcul Tineretului

 

Comedii, filme recente și filme premiate la marile festivaluri din lume vor fi proiectate la Buzău în perioada 15 iunie – 14 iulie, în parcul Tineretului, în cadrul celei de-a șasea ediții a caravanei „Zilele Filmului Românesc”. Ediția din acest an marchează 10 ani de la premiul Palme d’Or acordat filmului „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în regia lui Cristian Mungiu, cu o proiecție a filmului pe 14 iulie, și continuă să promoveze producţia autohtonă de film şi să reînvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment.

 

Programul include „Sieranevada” de Cristi Puiu, prezentat în competiția Festivalului de la Cannes și câștigătorul premiilor Gopo 2017 pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu, dramele „Ilegitim” și  „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, acesta din urmă selectat la festivalul de la Toronto, „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, o adaptare liberă după opera literară omonimă a lui Max Blecher, film recompensat cu Premiul Special al Juriului la festivalul de la Locarno din 2016, lungmetrajul de debut regizat de Anca Miruna Lăzărescu, „La drum cu tata” sau „Bacalaureat” care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes, 2016. Vor putea fi vizionate de asemenea comediile „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, recompensată cu premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor (Ion Sapdaru și Constantin Pușcașu) la Festivalul Tallinn Black Nights, „Două lozuri” – cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în rolurile principale și „6,9 pe scara Richter”, cel mai recent film semnat de Nae Caranfil cu Maria Obretin, Teodor Corban și Laurențiu Bănescu. Caravana se va încheia cu proiecția filmului „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în regia lui Cristian Mungiu.

 

Programul proiecțiilor, ora 21.30

Amfiteatrul Parcul Tineretului

Intrarea este liberă

15 iunie  – „Două lozuri”, de Paul Negoescu
16 iunie –  „Sieranevada”, de Cristi Puiu
22 iunie – „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu
23 iunie – „Ilegitim”, de Adrian Sitaru
29 iunie – „Inimi cicatrizate”, de Radu Jude
30 iunie  – „Fixeur”, de Adrian Sitaru
06 iulie – „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil;
07 iulie – „Bacalaureat”, r. Cristian Mungiu;
13 iulie – „Afacerea Est”, r. Igor Cobileanski;
14 iulie – „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, r. Cristian Mungiu.

 

Evenimentul este organizat Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău în colaborare cu Voodoo Films și Asociația Cinemascop, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Mai multe informații despre caravană pe siteul: http://filmedefestival.ro/zfr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings