Buzaul si extremele COVID

Un nou-născut de la Maternitatea Buzău, a cărui mama era infectată cu coronavirus a fost diagnosticat si el cu COVID-19 la puțin timp după naștere. Este cel mai mic pacient cu coronavirus din județul Buzău.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă, nou-născutul a fost testat pentru coronavirus imediat după ce a venit pe lume, în Maternitatea Buzau, pentru că mama lui, în vârstă de 23 de ani, fusese diagnosticata cu COVID-19. Rezultatul testului a venit miercuri si a aratat ca si bebelusul este infectat. Copilul este izolat intr-un incubator in sectia de Neonatologie si urmeaza, cel mai probabil, sa fie transportat la un spital din Bucuresti. Acesta se află într-o stare bună.

Mama lui este internata in Spitalul din Râmnicu Sărat. Ea provine din focarul de la Ramnicelu, localitate aflata in carantina dupa confirmarea mai multor cazuri de COVID-19 si dupa refuzul unora dintre localnici de a fi testati, desi aveau simptome de boala.

Si la Inspectoratul Scolar Judetean se inregistreaza un COVID-19, un inginer din cadrul compartimentului tehnic fiind diagnosticat pozitiv.

In judetul Buzau sunt 148 de cazuri de infectare cu coronavirus, 15 fiind cadre medicale de la Spitalul Judetean si de Policlinica „Nicolae Titulescu”. Judetul nu inregistreaza niciun deces in randul bolnavilor de COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings