BUZAUL, JUDETUL IMPOTENTILOR

Buzaul pierde tot pe linie politica si administrativa. Judetul condus de doi nasi si restul fini, ramane un judet virgin – vorba domnului usl buzauCrin-, regionalizarea prinzandu-ne absolute nepregatiti, fara oameni de valoare pe care sa-I propulsam in fruntea unor institutii din Regiunea de sud-est.  Aşa cum era de aşteptat, Buzaul a pierdut în faţa Galaţiului bătălia pentru stabilirea sediului regional al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Mai mult, Buzaul a pierdut şi în negocierile privind stabilirea sediului regional pentru viitoarea structură Antifraudă, Constanţa fiind învingătoare. A pierdut, a pierdut…si pierde in continuare. Finantele sunt conduse de un focsanean din centrul teritorial Galati, Antifrauda de la Constanta, Salvarea vine de la Constanta, Garda de Mediu de la Galati, Braila imparte fondurile europene, la Focsani se pare ca va fi capitala de regiune, iar Buzaul nu imparte nimic, fiindca e prea mic. Din punct de vedere politic. In fapt, asta este recunoasterea, la nivel national, a potentelor locale.

La Buzau, dupa cum spun surse din anturajul domnului Dragnea, va exista doar sediul pentru DIRECTIA GENERALA REGIONALA A FINILOR , cumetria judeteana find cunoscuta pe intregul mapamond. La Buzau, exista o maxima respectata cu strictete: “exista un scrin pentru fiecare fin”. Pornind de la aceasta maxima, mai bine de jumatate dintre posturile de conducere de la descentralizate sunt ocupate prin concurs…si castigate de fini. Restul de posturi scoase la concurs sunt castigate de “sefii de stalp”, adica, de catre cei care au avut competente sa lipeasca afise pe stalpii care aduc lumina.

Care sunt consecintele regionalizarii cumetriale ? Vom vedea cat de curand pentru ca la scoala de vara de la Constanta s-a predat si un curs cu trimiteri spre viitorul apropiat. Vom reveni cu amanunte in zilele urmatoare.

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings