Bolnavii de CANCER, la mila guvernului

La inceputului lui decembrie 2012, ministrul Sanatatii de atunci, Raed Arafat, anunta rezolvarea crizei prin crearea unui fond de rulment de 800.000 de euro prin care Unifarm, distribuitorul statului, sa poata achizitiona din exterior medicamentele lipsa, scrie jurnalistul Vlad Mixich pe Hotnews. Fondul de rulment urma sa fie prins in bugetul pe 2013, mai fiind nevoie doar de acceptul Ministerului de Finante.

Guvernul Ponta se joacă periculos cu soarta bolnavilor de cancer care au nevoie de citostatice. Potrivit Hotnews, Executivul nu a inclus în Bugetul pe 2013 suma de 800.000 de euro pe care o promisese ca fond de rulment pentru cumpărarea de medicamente.

„Ca orice alta prevedere bugetara, pentru a fi inclusa in buget este nevoie de un act normativ. Eu nu pot sa pun in buget ceva ce inca nu exista. Cand acest act normativ va exista, consecintele sale bugetare vor fi evidentiate”, a declarat ministrul Bugetului, Liviu Voinea.

“Vina zboara dintr-o parte in alta: Ministerul Sanatatii o arunca in curtea Finantelor, care o arunca in capul Unifarm-ului, care o arunca spitalelor care nu ar solicita aprovizionarea cu medicamentele existente in depozite, desi medicii cer aceste medicamente. Responsabil legal peste tot acest haos este Ministerul Sanatatii, acolo unde nu exista o persoana desemnata special pentru a rezolva criza citostaticelor”, scrie Vlad Mixich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings