Aberația care „îndreaptă” o aberație

Cu nervii întinși la maxim, învățătorii și educatorii așteaptă ca ministrul învățământului sau guvernul Ponta să rezolve aberația OUG 92 /2012 care, culmea!, voia să îndrepte la rândul ei o așa-zisă altă aberație.

După ce tuturor categoriilor amintite mai sus li s-au dat speranțe că-și vor putea echivala studiile prin depunerea unor dosare în care să apară toate cursurile de perfecționare pe care le-au făcut, peste noapte s-au trezit fără loc de muncă. Sigur că poate părea aberant, dar 6 ani nu sunt mulți iar atunci când îți este amenințat locul de muncă ai tendința să nu mai stai pe gânduri să să te repezi la facultate. Cum nimeni nu prea are chef de examene de admitere (și nici nu pot urma cursurile de zi) cei mai mulți se vor înghesui la facultățile particulare cu taxe (mari și grase în euro deși învățământul e plătit în niște lei leșinați) fiindcă le trebuie doar diploma.

Cum toate facultățile rămăseseră fără mușterii după ultimele 2 examene de bacalaureat dezastruoase cine se putea gândi la umplerea sălilor cu studenți? Cineva care avea interes. Și s-a găsit repede d-na Abramburescu să facă ceea ce n-a reușit în penutlimul mandat.

Așa că în loc să avem educatori și învățători preocupați de educarea și instruirea elevilor din sistemul de învățământ vom avea educatori și învățători preocupați de taxele mari, de sesiunile de examene, de ieșirea mai devreme la pensie ca să nu ajungă fără loc de muncă. Vom avea muuuulte cadre didactice care vor lipsi de la școală ca să facă altă școală, care-și vor lua concediu ca să treacă examenele fiindcă nu toți mai pot învăța în ritm alert ocupându-se de școală, de familie și de examene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings