„BLESTEMATI” DE DOCTOR!

Timp de patru ani, adica din 2006 pana in 2010, Valeriu „Vali” Zgonea a fost in cemtrul atentiei la Buzau si a fost declarat ca omul care poate sa-l „ingroape” pe Ion Vasile. Cazat mai tot timpul la un hotel din zona centrala a municipiului, Zgonea ajunsese sforarul sef al Buzaului. Uneltea la Buzau si urzea la Bucuresti…Putini isi mai reamintesc cum doctorul isi zburlea barba la Bosco si Zgonea..

 

Zgonea si Bosco, „groparii” doctorului

Sa ne reamintim ca, la data de 02 mai 2010 , senatorul Ion Vasile a demisionat din PSD după ce Biroul Permanent l-a revocat din funcţia de preşedinte al filialei Buzău. Preşedintele Victor Ponta a declarat că el a fost cel care a propus schimbarea liderului organizaţiei buzoiene, pe Ion Vasile, fără să motiveze însă de ce.  În replică, Vasile l-a acuzat pe Ponta că l-a înlăturat din funcţie „în mod stalinist”, deoarece nu a fost chemat în şedinţa BPN pentru a i se aduce la cunoştinţă motivele. De altfel, Victor Ponta s-a folosit de prilejul oferit de conflictul existent de ani de zile între Ion Vasile şi doi lideri ai PSD Buzău, primarul Constantin Boşcodeală şi preşedintele CJ, Victor Mocanu, pentru a-l scoate din cărţi pe unul dintre apropiaţii lui Mircea Geoană. Vasile l-a susţinut pe Geoană în campania pen­tru preşedinţia partidului, gruparea „Boşcodeală-Mocanu”  au sprijinit la Congres aripa  Ponta/Năstase. Primarul Buzăului i-a solicitat în schimb noului preşedinte al PSD detronarea lui Ion Va­sile pe motiv de dictatură în organizaţia judeţeană.

 

Doi prieteni: Vali si Laur

In toata aceasta perioada, Valeriu Zgonea care fusese uns ca presedinte al Camerei Deputatilor, era prieten la catarama cu omul de afaceri si consilier Dumitru Dobrica. Prietenia lor devinise de notorietate si era motiv de invidie pentru pesedistii de frunte. Pentru sprijinul acordat in detronarea doctorului, Boscodeala l-a recompensat pe Dobrica cu lucrari de drumuri si trotuare. Curtea de Conturi a descoperit că Dobrică a încheiat contracte de ordinul milioanelor de euro cu primăria buzoiană, fără licitaţie, prin intermediul companiei Urbis Serv, deţinută de consiliul local. Urbis Serv primea bani de la primărie pentru reparaţia drumurilor din oraş apoi societatea subcontracta direct lucrările către firma administrată de Dobrică. În perioada 2007-2012, societatea Urbis Serv a încheiat cu primăria trei contracte în valoare totală de aproape 136 de milioane de lei pentru întreţinere şi amenajare străzi şi trotuare şi întreţinerea spaţiilor şi zonelor verzi. La scurt timp Urbis a încheiat alte trei contracte prin care a cedat cea mai mare parte din lucrări către SC Mecan Construct SRL Pătârlagele, firmă controlată de fostul consilier judeţean Dumitru Dobrică, decizie făcută în condiţii nelegale, deoarece străzile şi trotuarele fac parte din domeniul public administrat de Primărie, instituţie care astfel are calitatea de autoritate contractantă.
Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca, la randu-i, Dobrica si-a spalat obrazul fata de prietenul „Vali” Zgonea oferindu-i pe tava tot sprijinul „neconditionat” pentru ridicarea vilei de la Comandau, judetul Covasna.

 

A vrut sa fie deputat de Buzau…

Doi ani mai tarziu, respectiv in ultima decada alunii iulie 2012, Zgonea se gudura in fata presei din Buzau, lasand sa se inteleaga faptul ca va candida pentru deputatie in colegiul 8 Buzau. Locul era lasat liber de Carmen Moldovan, trimisa lui Geoana la Buzau.

Foloase pe toate fronturile…

15 Februarie 2017, ORA 16.00 Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar. Redăm mai jos comunicatul DNA: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 februarie 2017, faţă de inculpatul ZGONEA VALERIU – ŞTEFAN, vicepreşedinte, în perioada 2010-2012, şi ulterior preşedinte al Camerei Deputaţilor din cadrul Parlamentului României în legislatura 2012-2016, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Totodată, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de numitul DOBRICĂ DUMITRU, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă. În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a fost numit în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor din cadrul Parlamentului României. În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ştefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenţiei pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcţie publică. Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings