BIHOREANUL ILIE BOLOJAN, ALATURI DE TOMA LA PARCUL TINERETULUI

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fost primar al municipiului Oradea, vine la Buzău să-l ajute pe primarul Constantin Toma să promoveze unirea cu comuna Țintești. Inițiativa acestuia se datorează și faptului că, pe vremea când era primar, Ilie Bolojan a eșuat de două ori în tentativa de a uni, prin refe­rendum, municipiul Oradea cu comuna Sân­martin.

Evenimentul va avea loc miercuri, 8 septembrie, înce­pând cu ora 18.00, la Amfiteatrul din Parcul Tineretului, Bolojan fiind invitatul de onoare a unei noi dezbateri privind referendumului din 26 septembrie, ce propune extinderea teritorial-administrativă a municipiului Buzău prin unirea cu comuna Țintești.

„Bolojan e un model și pentru mine. Chiar dacă e de la PNL, îl respect mult pe acest om, care pot spune că mi-a devenit și prieten. Acum, când a auzit de intenția noastră de la Buzău de a ne uni cu comuna Țintești, mi-a spus că va veni la Buzău pentru a ne susține în campania dinainte de referendum”, a anunțat primarul Constantin Toma încă din vară, la scurt timp după ce s-a decis organizarea referendumului. ,,Bolojan, la Oradea, a avut intenția de a se uni cu Sânmartin, o comună învecinată. A făcut referendum, dar din păcate a picat. A fost o prezență de 28,4%, mai puțin de 2% a lipsit la Oradea ca referendumul să treacă”, explica atunci primarul municipiului Buzău.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings