Evenimente Noutati 

BIBLIOTECA A INTRAT IN CIRCUIT !

Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” din Buzău s-a mutat temporar la Galleria Mall. Practic, astazi 2 august, zi in care in calendarul crestin ortodox se praznuieste Aducerea Moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan, Biblioteca a reintrat in circuit, deschiderea noului sezon fiind marcata de prezenta domnului Emanuel Neagu, presedintele Consiliului Judetean. La deschidere a fost prezent si General-maior Gheorghiţă VLAD, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica“, care a fost alaturi de Biblioteca acordand un sprijin substantial pe toata perioada mutarii fondului de carte din spatiul vechi in cel nou.

Fostul sediu, in care  a functionat Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” ,va fi reabilitată prin proiectul „Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, finanțat prin Programul operațional Regional 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de 18.467.853,04 lei, din care peste 16,5 milioane de lei sunt bani proveniți din fonduri europene și guvernamentale, contribuția Consiliului Județean fiind mai mică de 2 milioane de lei.

Dupa toate calculele, reantoarcerea in vechiul sediu se va face peste zece ani, adica prin anul 2029…dar pana atunci cine stie ce modificari vor mai interveni…

Related posts

Leave a Comment

Privacy Policy Settings