BIBLIOTECA A INTRAT IN CIRCUIT !

Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” din Buzău s-a mutat temporar la Galleria Mall. Practic, astazi 2 august, zi in care in calendarul crestin ortodox se praznuieste Aducerea Moastelor Sfantului Arhidiacon Stefan, Biblioteca a reintrat in circuit, deschiderea noului sezon fiind marcata de prezenta domnului Emanuel Neagu, presedintele Consiliului Judetean. La deschidere a fost prezent si General-maior Gheorghiţă VLAD, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica“, care a fost alaturi de Biblioteca acordand un sprijin substantial pe toata perioada mutarii fondului de carte din spatiul vechi in cel nou.

Fostul sediu, in care  a functionat Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” ,va fi reabilitată prin proiectul „Consolidare, restaurare și dotare Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu Buzău”, finanțat prin Programul operațional Regional 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de 18.467.853,04 lei, din care peste 16,5 milioane de lei sunt bani proveniți din fonduri europene și guvernamentale, contribuția Consiliului Județean fiind mai mică de 2 milioane de lei.

Dupa toate calculele, reantoarcerea in vechiul sediu se va face peste zece ani, adica prin anul 2029…dar pana atunci cine stie ce modificari vor mai interveni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings