AZI, LA BUZAU, Conferința Fundației Europene Titulescu

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Primăria Municipiului Buzău vă invită miercuri23 octombrie 2019ora 11.00 la conferința „Politica externă a României de ieri și de azi – direcții fundamentale”.

Conferențiază:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE
Dr. Alin SPÂNU
Dr. Liviu ȚĂRANU

Evenimentul va avea loc în sala „Nicu I. Constantinescu” din Palatul Comunal al Primăriei din Buzău.

Ca motto al conferinței consemnăm un fragment de mare actualitate din, poate, cel mai important discurs al lui Nicolae Titulescu, rostit în anul 1937, la Universitatea din Bratislava, în care marele diplomat român pledează pentru Ordinea în gândire:

„Trăim într-o epocă tulbure fără precedent în istorie. Se spune că voim să evităm războiul şi totuşi el este foarte aproape, dar ochii noştri refuză să-l vadă. Se spune că lumii îi lipseşte o doctrină care să constituie firul ei conducător, şi totuşi există, sub ochii noştri, două doctrine: una, mai restrânsă, care luptă pentru realizarea unităţii Europei pe baza ideologiei sale şi alta, mai generală, dar care nu şi-a dat încă seama de ameninţarea care o pândeşte şi care nu numai că nu a început lupta pentru legitima ei apărare, dar nici nu s-a gândit încă la asocierea intereselor, care trebuie să preceadă această luptă. Se spune că voim să trăim sub domnia legii internaţionale şi totuşi lumea asistă impasibilă la violarea ei repetată şi la zeificarea celor care o realizează, fericită dacă aceştia din urmă consimt să accepte o convorbire, faptele împlinite nefiind niciodată repuse în cauză. Lumea resimte azi o nevoie care primează asupra tuturor celorlalte: Ordinea în gândire”.

Evenimentul face parte din proiectul „Conferințele Fundației Europene Titulescu”. Prin acesta, dorim să oferim tuturor celor interesați de activitățile noastre oportunitatea de se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar și de a participa la dezbateri/conferințe/prelegeri pe teme care preocupă societatea românească. Astfel, vom fi prezenți în diferite orașe din țară și ne vom bucura să îi întâlnim, la rândul nostru, pe toți aceia care ne împărtășesc priuncipiile și valorile căci ”FET este locul unde temele care contează în viaţa prezentă şi viitoare a neamului romanesc sunt dezbătute, este locul care oferă soluţii şi argumente.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings