APLAUZE PUTERNICE LA ACTIUNEA PRIMARUL SI MICROBUZUL

Ministerul Dezvoltării a repartizat, miercuri, primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural, cheile a 10 astfel de autovehicule fiind înmânate personal de către premierul Victor Ponta, în curtea Guvernului, primarilor de comune care le-au solicitat. Acţiunea de repartizare a primelor 100 de microbuze şcolare trebuia să se desfăşoare, iniţial, în scuarul din faţa Palatului Victoria, unde au şi fost parcate autovehiculele. Din cauza vremii instabile, însă, evenimentul a fost transferat în curtea Guvernului, unde au fost rapid garate 10 microbuze. După ce cele 10 microbuze au fost parcate în curtea Guvernului, şi-au făcut apariţia premierul Victor Ponta şi ministrul Dezvoltării, vicepremierul Liviu Dragnea. Cei doi au urcat chiar într-unul dintre microbuze pentru a vedea calitatea acestora.Ulterior, Ponta a înmânat personal primele zece chei.După ce a înmânat cele zece chei, el a mers la cei 100 de primari, printre care si primarul din Boldu si cel din Magura, care aşteptau pe treptele Guvernului pentru a-i saluta, în timp ce Liviu Dragnea le-a spus celorlalţi că le va da el cheile.

”Eu am dat la zece mai norocoşi. Aveţi grijă de ele, că următoarele nu ştiu când vin”, le-a spus şi Ponta primarilor, care i-au mulţumit şi l-au apludat.

”Mulţumim, mulţumim frumos, domnu’ premier”, au spus primarii într-un glas.

”Să le folosiţi sănătoşi. Aveţi grijă de ele. M-am uitat şi sunt convins că până la urmă calitatea lor, nivelul, standardele folosite sunt foarte înalte. Mulţumesc tuturor primarilor care au venit până aici să-şi ia microbuzul şi să ajungeţi sănătoşi acasă şi din septembrie să le folosiţi pentru copii”, a spus Ponta, el fiind aplaudat de primari.

Premierul a precizat, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că există bani pentru încă 650 de microbuze, procedura de achiziţie fiind deja în curs, în timp ce vicepremierul Liviu Dragnea a menţionat că a doua tranşă de microbuze va costa 78 de milioane de lei, banii find acoperiţi din vânzarea certificatelor verzi.

Microbuzele aduse miercuri în curtea Guvernului sunt marca Opel, sunt de culoare galbenă, iar pe fiecare este inscripţionat textul: ”Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice” .

Cele 100 de microbuze repartizate miercuri fac parte din prima tranşă de 600 de microbuze achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural.

Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA.

Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri.

Microbuzele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings