28 AU JURAT, PATRU FARA MANDAT

Consilierii judeteni au jurat!

Moment solemn astazi la Consiliul Judetean Buzau, moment care are loc din patru in patru ani cand, practic se face schimbarea  garniturii de consiglieri. Ședința de constituire a Consiliului Județean Buzău a fost prezidată de consilierul județean cu cele mai multe mandate la activ, social democratul Gabriel Baciu.

Dupa prezentarea structurii noului consiliu, a fost validata ordinea de zi si apoi s-a consumat momentul cel mai emotionat, juramantul. Au depus jurământul 18 consilieri PSD și Pro România, 6 PNL și 3 PMP, 4 aleși renunțând la mandate înainte de validare. Unii cu emoții, fiind la primul mandat, alții cu vechime deja la Consiliul Județean, cu toții au ajuns la pupitru și au depus jurământul cu mâna pe Biblie în ordinea în care au fost trecuți pe buletinele de vot. Prima care a depus jurământul a fost Carmen Ichim, de la PRO România. Ulterior, toți consilierii județeni au depus jurământul de credință. La final, a venit rândul președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel care a obținut un nou mandat de președinte la algerile din 27 septembrie.

Ședința de constituire a noului Consiliu Județean s-a încheiat cu un scurt discurs al președintelui. Petre Emanoil Neagu a vorbit despre fostul miniparlament, de care s-a declarat extrem de mulțumit, catalogându-l drept cel mai bun din ultimii ani.

“Am trecut prin mai multe Consilii Județene. Uneori am fost și vicepreședinte al Consiliului Județean, alteori am fost și vicepreședinte interimar al Consiliului, am fost și vicepreședinte ales de către consilierii județeni. Dar cel mai aplicat Consiliu Județean a fost cel trecut, cei care au făcut parte din Consiliul Județean trecut, mă refer la doamnele și domnii consilieri, să știți că toți au făcut tot ce le-au stat în putere să facă lucruri bune pentru județ  și pentru cetățenii județului Buzău. Au înțeles un lucru și vreau să le mulțumesc. Au lăsat haina politică la ușa intrării în Consiliul Județean și au făcut tot ce le-a stat în putință, au promulgat proiecte indiferent de spectrul politic de unde veneau, pentru bunăstarea cetățenilor județului Buzău. Pentru asta o să le fiu tot timpul recunoscător.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

De precizat că doar 28 de consilieri au depus, astăzi, jurământul, patru renunțând la mandat, iar unul prezentându-și demisia. Conform procedurii, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a fost ultimul ales care a depus jurământul.

În termen de zece zile de la constituirea noului consiliu județean, președintele Neagu trebuie să convoace ședința în cadrul căreia vor fi aleși cei doi vicepreședinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings