25 OCTOMBRIE

ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI în garnizoana Buzău–

 

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Ziua Armatei României este sărbătoarea de cinstire a celor care, prin luptă dreaptă, au eliberat glia străbună, moment de împlinire a visurilor tuturor înaintaşilor, este ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, aceea de a readuce în hotarele ei, patria care a zămislit-o.

Ca în fiecare an, Garnizoana Buzău va organiza activităţi menite să amintească şi să cinstească lupta şi jertfa Armatei României.

Astfel, militarii din Garnizoana Buzău vă invită:

  • duminică, 20 octombrie 2019, în intervalul orar 10.00-16.00, în Parcul Crâng din municipiul Buzău, unde se va desfăşura o expoziție de tehnică și echipamente militare, prezentarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale și o expoziție de carte a Editurii Militare, parada costumelor de epocă, precum și un concert al Muzicii reprezentative a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și a invitaților (elevi ai Liceului de Arte „Margareta Sterian” conduși de profesorii Gina Băgăian și Cornel Vișan, Ansamblul de dansuri populare „Balada” – Liceul Tehnic Buzău, copiii conduși de profesor Marioara Oprea și colegul nostru, Andrei Nicușor, cu un recital
  • Muzicii reprezentative a Diviziei 2 Infanterie „Getica” precum și parada costumelor de epocă;
  • 25 octombrie 2019, la orele 10.00, ceremonie militară cu depunere de coroane și jerbe de flori, la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău, iar începând cu orele 19.00, ceremonie de retragere cu torțe, pe itinerarul: Piața Daciei, Bd. Unirii, Calea Eroilor, Rond Kaufland sud, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings