18 tinere au fost exploatate sexual în Elveția, Spania, Germania si Bulgaria

Nouă bărbați au fost duși, miercuri, la audieri la sediul DIICOT Buzău, într-un dosar de proxenetism și spălare de bani. Aceștia sunt bănuiți că au exploatat sexual 18 tinere, două din Bulgaria și 16 din România, în Spania, Germania, Elveția și Marea Britanie.

13 percheziţii au fost făcute la locuințele unor bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, din județele Buzău și Prahova, bănuiți de proxenetism și spălare de bani. Aceștia sunt suspectați că fac parte dintr-un grup infracțional organizat, alcătuit din 12 membri, ce ar fi acționat în mai multe țări din spațiul european.

Anchetatorii au stabilit că suspecții ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România și două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituția în folosul bănuiților pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveției și în Marea Britanie.

„Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracțională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituția, de a selecta zonele și locațiile în vederea practicării prostituției, de a transfera în România prin interpuși sumele de bani obținute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziții în țară”, se arată în comunicat.

Din banii astfel obținuți, membrii grupării ar fi cumpărat bunuri imobile și autoturisme de lux. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate documente, bani (21.900 de lei și 7.690 de euro) și medii de stocare.  Nouă bărbați au fost duși la audieri la sediul DIICOT Buzău. Cercetările sunt continuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Polițiștii și procurorii români au cooperat în acest caz cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania și Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings