Ziua Poliției Române – 197 de ani de atestare documentară

Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini, motociclete și chiar autospeciale istorice, două autoturisme și o motocicletă, din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, toate au putut fi admirate ieri, 24 martie, de sute de buzoieni, cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

La data de 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române, în acest an împlinindu-se 197 de ani de atestare documentară a Poliţie Române. Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită în Parcul Crâng din municipiul Buzău și în Zona Centrală a Municipiului Rm. Sărat.

Cetăţenilor le-a fost prezentată tehnica din dotare.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici, un alt punct de atracție al acestora fiind și motocicletele şi autospecialele folosite de poliţiştii rutieri, pe care le-au și testat, acustic.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme.

Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie folosite în intervenții.

Cetăţenii au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

A fi polițist…

Poliţiştii, oameni, care îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori contracronometru, cu pasiune și în ciuda riscurilor, oameni care aplică legea cu integritate, îşi iubesc înainte de orice profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Sunt oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

Prin devotament şi onoare, poliţiştii aşteaptă o singură răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

La mulţi ani tuturor poliţiştilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings