ZAPADA A VENIT, ACUM NE PLANGEM !

Pana vineri seara ne tot vaicaream ca nu mai vine zapada si ca la noi nu ninge. In cele din urma, viscolrugaciunile au fost ascultate si, dupa ce am fost avertizati, zapada si viscolul au venit peste noi. Si dupa cum este arhicunoscut, zonele de ses, unde vantul nu prea conteneste, au fost inzapezite. Sunt portiuni de drum unde zapada viscolita s-a asezat in suluri care depasesc 1,5 metri. Deocamdata, drumurile cu probleme sunt:

–          DN22 Ramnicu Sarat-Braila

–          DJ 214 Caragele-Rusetu

–          DJ220  Posta Calnau-Bobocu

–          Dj Gheraseni- Smeeni

 

Cu siguranta, in scurt timp, se va inchide drumul de la Pogoanele la Buzau, Buzau- Sageata-Robeasca, drumurile din zona Florica- Gl.Silistea, DN Braila-Buzau si mai toate drumurile judetene care pornesc din DN 2 E 85 de la Costesti pana la limita cu judetul Ialomita.

Cam aste sunt portiunile cu probleme din judetul Buzau. Mai sunt problemele neprevazute legate de

Intreruperea energiei electrice din cauza cedarii cablurilor sau stalpilor. Asa s-a intamplat la Merei unde, din cauza viscolului, 186 de gospodării au rămas fără curent electric.

Sambata, cu putin inainte de ora 10, meteorologii au extins codul portocaliu de ninsori, fiind vizate acum 18 judete plus Capitala. Este vorba de judetele Vrancea, Galati, Tulcea, Buzau, Braila, Gorj, Valcea, Arges, Prahova, Dambovita, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi.

Totodata, judetele Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi si Constanta se afla sub cod galben. In acelasi timp, meteorologii au si prelungit informarile, acestea fiins valabile acum pana duminica la ora 22.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings