WEEK-END IN VITEZA…

În cadrul activităţilor desfăşurate în week-end pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 496 de sancţiuni contravenţionale, au întocmit 7 dosare penale şi au reţinut în vederea suspendării 13 permise de conducere.

241 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, împotriva a patru dintre aceştia fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate – 119 km/h – a fost înregistrată sâmbătă, pe DN2 E85, în localitatea Costeşti, la volanul autoturismului respectiv fiind identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Rm. Sărat, iar în afara localităţii, cu cea mai mare viteză a fost înregistrat rulând autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani, din judeţul Neamţ, caz în care aparatul radar a indicat 156 km/h.

Tot în week-end, poliţiştii rutieri au efectuat 244 de testări cu aparatele etilotest, în urma cărora au depistat 7 conducători auto care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În funcţie de valorile indicate, în patru cazuri a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru 90 de zile, iar în celelalte trei situaţii au fost întocmite dosare penale.

Alte cinci permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea auto şi pietonală, depăşirea şi semnificaţia culorii roşii a semaforului, iar celelalte patru dosare penale au fost întocmite sâmbătă şi duminică pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” (trei) şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings