VITEZOMANII, CONTRIBUABILI FRUNTASI LA BUGETUL STATULUI

Poliţiştii buzoieni au desfăşurat în week-end o acţiune preventivă pentru reducerea numărului şi a consecinţelor radaraccidentelor rutiere ce se pot produce pe fondul nerespectării regimului legal de viteză / Poliţiştii au folosit 16 aparate radar dispuse în sistem cascadă şi au aplicat 753 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 480 pentru nerespectarea regimului legal de viteză

 

În perioada 23-25 august a.c., aproximativ 40 de poliţişti rutieri şi poliţişti de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat zilnic pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, au fost folosite 16 echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă.

În total, au fost constatate şi sancţionate 753 de abateri la regimul circulaţiei, 480 dintre amenzi fiind aplicate pentru depăşirea limitelor de viteză maxime admise în localităţi şi în afara localităţilor.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 95.040 de lei.

Poliţiştii au constatat şi 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au reţinut în vederea suspendării 20 de permise de conducere, atât pentru viteze mai mari cu 50 km/h faţă de limitele maxime admise, cât şi pentru depăşiri neregulamentare şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Într-unul dintre dosarele penale este cercetat un băcăuan în vârstă de 36 de ani, pe care poliţiştii l-au depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85 fără a poseda permis de conducere, în urma verificărilor efectuate în bazele de date rezultând şi că autovehiculul nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

Activităţile de pe raza judeţului Buzău s-au desfăşurat în conformitate cu acţiunea iniţiată la nivel naţional de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acţiunea a fost circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings