VIITORUL SE CONSTRUIEȘTE PRIN COPII

Luni, 21 decembrie, cu puțin timp înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, polițiștii au demarat misiuni în vederea construirii unui cămin pentru patru copii, din Vernești.

De această nevoie aflasem cu puțin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuiau într-o anexă și care aveau nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă.

Nu știam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, așa că am hotărât să facem o vizită la fața locului, pentru o evaluare a necesităților și o analiză a resurselor. Ne-a întâmpinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anișori… După o scurtă și totuși cuprinzătoare conversație cu micuțul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reușim în ceea ce ne-am propus.

Într-o mobilizare de forțe impresionantă și în timp record, am reușit să facem ca cei mici să aibă un acoperiș nou deasupra capului, cu utilități, cu voie bună și mulțumire în ajun de sărbătoare.

Așa că, după numai 3 zile de efort susținut, cei doi părinți și copiii lor, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, ne-au sunat să ne mulțumească și să ne întrebe dacă pot muta mobilierul în locuință, să îi prindă Crăciunul în casa nouă și curată.

Și, pentru că la început de an școlar, aceiași copii mărturiseau unei televiziuni locale faptul că le este aproape imposibil să facă față noii provocări – învățământul online, le-am dăruit din suflet tabletă pentru cursuri și televizor pentru a rămâne conectați la prezent.

De asemenea, tablete, televizor și bunătăți tradiționale de Crăciun am oferit, unei familii cu învățăcei destoinici din satul Știubei, comuna Râmnicelu, dar și în comune precum Glodeanu Siliștea sau Vadu Pașii.

Încă o misiune dusă la bun sfârșit!

Mulțumim Asociației Umanitare “Totul va fi bine!” pentru semnalarea cazului familiei fără adăpost, mulțumim Camerei de Comerț și Industrie Buzău pentru sprijinul oferit în identificarea soluțiilor în cel mai scurt timp!

 

Crăciun fericit tuturor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings