VARA… MARCA ECONOMIC

Vara lui 2021 înseamnă pentru Colegiul Economic Buzău finalizarea unui nou proiect european. Este vorba despre parteneriatul strategic între unități școlare Ka229, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, ”Let us Bring Europe Together for heritage”/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2.
În cadrul proiectului ”Let us Bring Europe Together for heritage” sau ”Let’s BET for heritage” Colegiul Economic a avut ca parteneri liceele:IES Nosa Señora dos Ollos Grandes-Lugo/ Spania ( coordonator); Istituto di Istruzione Superiore “G. Galilei”- Avezzano/ Italia; Powiatowe Centrum Ksztalcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wieliczce- Wieliczka/ Polonia; Druskininku Ryto gimnazija- Druskininkai/ Lituania.
Dintre obiectivele proiectului putem aminti: determinarea interesului elevilor noștri cu privire la patrimoniul natural și cultural al oamenilor, în special în Europa și înțelegerea modului în care patrimoniul ne-a influențat identitatea și valorile; conștientizarea importanței mediului ca element esențial în viața noastră, explorând cunoștințele, evaluarea și aprecierea acestuia, identificând riscurile care îi amenință integritatea și importanța sa ca resurse esențiale, economice, sociale, culturale și spirituale, în vederea utilizării durabile a acestora, punerea în practică de noi instrumente metodologice care folosesc ca punct de plecare resursele naturale și culturale locale și care să permită o abordare holistică și multidisciplinară a activității educaționale într-un mod deschis, flexibil și coordonat care să permită învățarea competențelor secolului XXI; explorarea potențialului unei expuneri mai mari la patrimoniul natural și cultural asupra nivelului de stimă de la nivelul elevului și a inteligenței sociale și emoționale și, prin urmare, reducerea conflictelor, promovarea coexistenței și a armoniei și contribuția la reducerea abandonului școlar; promovarea creativității și antreprenoriatului ca atitudini necesare pentru promovarea și evaluarea mediului și a patrimoniului cultural material și imaterial.
Proiectul a însemnat în primii doi ani derularea de mobilități ân Spania, Lituania, Italia. La mobilități au luat parte 20 de elevi si 7 profesori. Ei au participat la activități comune de descoperire a patrimoniului material și imaterial din țările partenere. Elevii au realizat expoziții fotografice, filme, materiale publicitare și vor promova principalele atracții în țările partenere.
În al treilea an de proiect, datorită situației existente la nivel mondial, mobilitatea din Polonia a avut loc on line cu participarea a 10 elevi și 6 profesori. Totodată, în acest an elevii au realizat un album cu fotografii de patrimoniu și au înființat o agenție de turism internațională. Împreună au elaborat un ghid turistic care promoveazî cele 5 regiuni partenere.
Joi, 8 iulie, a avut loc o festivitate de încheiere a proiectului pentru elevi. Aceștia au fost recompensați pentru activitatea desfășurată cu diplome și mici cadouri.
‘Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Această publicatie [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informatiei pe care o contine.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings