UNUL DINTRE CEI MAI ROMANI DINTRE ROMANI SI-A LANSAT A 40 CARTE

„Jurnalul meu cu Sfântul Sava de la Buzău”

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, a organizat, vineri, 17 septembrie, de la ora 12.00, lansarea cărții „Jurnalul meu cu Sfântul Sava de la Buzău”, semnată Sava Bogasiu. Manifestarea face parte din programul Zilelor Chișinăului la Buzău, eveniment organizat în perioada 16-18 septembrie de către Consiliul Județean Buzău și Primăria Municipiului Chișinău.

Sava Bogasiu (pseudonimul literar al pr. Mihail Milea) se află la cea de a 40-a carte publicată, multe dintre acestea fiind dedicate Sf. Sava (Gotul), născut în anul născut în anul 334 (aproximativ), în regiunea Buzăului și martirizat în apele râului Buzău.

„Jurnalul meu cu Sfântul Sava de la Buzău”, o minunată carte apărută încă din 2020 la EDITGRAPH, Buzău, o carte monumentală pe care am numit-o „Jurnalul Fericirii” al Părintelui Mihail Milea, pentru că, în toată cartea sunt și încercări și bucurii, gânduri, încercări, provocări, biruințe pe care Părintele nostru le-a avut într-o scurtă perioadă. Azi lansarea a fost onorată de o delegație din Republica Moldova și reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău condusă de Dl Președinte Emanuel Neagu, un mare admirator al Părintelui Milea. A deschis activitatea directorul Bibliotecii Județene Buzău,  Sorin Burlacu, apoi a vorbit bibliotecara Lidia Dinu a selectat din recenzia cartii facuta de Traian Cristea, apoi a vorbit preotul Ștefan Tanasă, incepand de la legatura frateasca dintre buzoieni si cei din Chisinau. Părintele Milea in cuvantul sau ca cea mai frumosa zi e cea in care s-a consumat evenimentul de vineri, apoi despre dragostea Chisinau si, nu in ultimul rand despre Sf Sava Gotul si demersurile facute pentru aducerea la Buzau a mostelor marelui sfant buzoian.

În încheiere a fost un emoționant cuvânt  președinte al Consiliului Județean, Emanuel Neagu:” Toti avem sansa ca Dumnezeu ne-a lasat un asemenea om de la care avem de invatat…este un om care ne da sperante, este un om care ne face sa credem in viitor, este un om care cu mare blandete doar ne atinge, asa usor, ca sa ne aduca aminte cine am fost, cine suntem ca sa nu mai gresim…sa putem sa realizam impreuna multe proiecte…Doamne ajuta, si va multumesc din suflet ca m-ati invitat la sarbatoarea de astazi,” a spus presedintele Neagu.

Preotul Milea, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, cunoscut pentru actele de caritate, apărător al săracilor și al copiilor, este cetățean de onoare al orașului Soroca și cetățean, prin decret prezidențial, al Republicii Moldova. Președinte al Fundației „Sf. Sava de la Buzău”, al Institutul Român Ortodox de Științe Creaționiste și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Mihail Milea este recunoscut pentru acțiunile de promovare a românismului pe ambele maluri ale Prutului. An de an, zeci de copii din Republica Moldova și-au petrecut vacanțele în campusurile îngrijite de preotul Mihail Milea, la Bisoca (Buzău) și Maliuc (Deltă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings