Un buzoian a cumparat „Pandurii”

Aflat în insolvență, clubul Pandurii e la un pas să fie achiziționat de Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, un român cu afaceri imobiliare în Spania. Președintele Marin Condescu admite tratativele cu un fond de investiții iberic și anunță că Adrian Ilie e cel care l-a prezentat pe Șerbănoiu, devenind garantul afacerii. 

„Fondul de investiții din Spania a virat în urmă cu câteva ore cele câteva zeci de mii de euro, așa cum a fost convenția. Considerăm că, din acest moment, intră în grupul de asociați al clubului. De asemenea, mai există o societate din Belgia care a venit alături de noi. Pe lângă echipa mare, se vor ocupa și de juniori, unde avem 200 de jucători. Vor împrumuta clubul cu anumite sume, urmând ca vara viitoare, când clubul se va transforma în societate pe acțiuni, sumele respective să fie transformate în acțiuni”, a declarat Marin Condescu, președintele gorjenilor.

Cheia operațiunii stă în încasarea de către club a 4 milioane de euro de la actualii asociați, în virtutea unei decizii judecătorești, atacată însă la Înalta Curte.

Înscris pe ultima sută de metri în ediția viitoare L2, Pandurii Tg. Jiu, club aflat încă în insolvență, e pe punctul de a fi cumpărat de un român stabilit în Spania! Este vorba despre Alex Costin Șerbănoiu, 28 de ani, un buzoian plecat cu familia din țară în urmă cu un deceniu și stabilit în prezent în Lleida, aproape de Barcelona.

El derulează afaceri imobiliare și, fiind interesat de achiziționarea unui club de fotbal din România, a ales Pandurii pentru că „este un club cu tradiție, pe care îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani, adică implicat în lupta pentru locurile fruntașe din prima divizie și participare în cupele europene”.

Condescu admite și el că tratativele cu Șerbănoiu sunt spre finalizare, dar introduce în ecuație un nume celebru: „Tranzacția este garantată de Adrian Ilie, care a intermediat discuțiile și a venit cu ideea acestei soluții. Suntem vechi prieteni, bunicii lui locuiesc în Motru, iar jucătorul cel mai scump vândut de Pandurii, Djapka, cedat la Leverkusen, ne-a fost propus la vremea respectivă tot de Adi. Înțeleg că este vorba acum despre un fond de investiții, axat pe acitivități sportive”.

Șerbănoiu urmează să preia conducerea pe partea sportivă și să gestioneze noul sezon din L2. „O singură condiție am pus, să-l păstreze pe actualul antrenor principal, Călin Cojocaru”, a mai punctat Condescu. Noul investitor ar urma să intre deocamdată în structura clubului ca asociat, urmând ca în vara viitoare să treacă la statutul de patron, după ce Pandurii ar trece de la asociație non-profit la societate pe acțiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings