TREI ZILE DE FOC PENTRU POMPIERI

 

În perioada 13.11.2020, ora 08.00 – 16.11.2020, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 88 de evenimente, după cum urmează:

  • 4 intervenții ce au constat în stingerea incendiilor ;
  • 53 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 22 activități de control;
  • 1 misiune de descarcerare;
  • 8 alte situații de urgență.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

Relevant în această perioadă:

  • În data de 14.11.2020, la ora 17:29, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Zărnești-Slănic, comuna Cernătești, județul Buzău.

Către locul indicat s-au deplasat:  autospeciala de descarcarcerare din cadrul Detașamentului de Pomperi Buzău, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., ambele din cadrul Punctului de Lucru Beceni.

Ajunși la fața locului, aceștia au constatat faptul că au autoturism a lovit un stâlp de electricitate de pe marginea drumului, șoferul aflându-se prins între fiarele contorsionate ale autoturismului.

Salvatorii au început imediat manevrele de descarcerare, concomitent cu alte măsuri preventive împotriva izbucnirii unui incendiu. După descarcerarea acestuia, a fost predat echipajului S.M.U.R.D., ce i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings