TOMA, MAI TARE CA MUTU !

Echipa de la conducerea Palatului Comunal  şi-a prezentat rea­lizările primelor 365 de zile din acest mandat pe parcursul unei conferinţe de presă  organizată pe strada Viilor, una dintre cele trei străzi care, în acest an, a văzut pentru prima oară asfaltul.

Primarul Toma a ieşit în faţa jurnaliştilor buzoieni situaţia în care se găsea Primăria la inceputul mandatului, situaţia la zi, precum obiectivele propuse a fi realizate până la finele acestui an.

Astfel, la data de 22 iunie 2016, Primăria Buzău avea disponibil în Trezorerie suma de 57.777 euro, la finele anului trecut suma se ridica la 2,8 milioane euro, iar în acest moment, în conturile Palatului Comunal se află 16,05 milioane euro. La jumătatea anului trecut, totalul plăţilor restante şi al arieratelor se ridica la suma de 5,05 ­mi­lioane euro, pentru ca acum această sumă să fie de 305.065 euro. ,,Această sumă nu este mare, pentru că noi facem plăţile în ultima zi pe care ne-o permite factura în cauză, tocmai pentru a ne putea folosi, între timp, de aceşti bani”, a explicat Toma, dat fiind că la finele anului trecut, suma respectivă se ridica doar la 1.985 euro. De asemenea, dacă la 22 iunie 2016, sumele neîncasate de Primărie din TVA şi profit se ridicau la 1,05 ­mi­lioane euro, acum acestea sunt zero.

De la începutul anului trecut şi până în momentul în care noua administraţie municipală şi-a intrat în pâine, la Buzău fu­seseră reabilitate prin covor asfaltic trei străzi (Democraţiei, Patriei – pe tronsonul dintre străzile Vulcan şi Unirii – şi Pasajul Drăgaica) şi trei parcări. În perioada 22 iunie 2016 – 22 iunie 2017, s-au reabilitat cu co­vor asfaltic un număr de cinci străzi (Locotenent Godeanu, Caraiman, Independenţei – tronsonul ditre străzile Pacii şi Colonel Buzoianu -, Fundătura Agrişelor şi drumul de acces TransBuz din Şoseaua Pogonele), au fost amenjate spaţiile verzi şi trotuarele din faţa Garnizoanei Buzău de pe Mareşal Averescu, a fost rea­lizat proiectul de sistematizare în cartierul Obor, care se va încheia odată cu finalizarea lucrărilor de asfaltare începute miercuri, au fost modernizate şi asfaltate trei străzi tip ,,drum de pământ” (Viilor, Rahovei şi Aleea Plopilor), a fost reabilitată la nivel de fundaţie o parcare din cartierul Micro XIV şi a fost înfiinţată una, în apropierea Grădiniţei din Micro III, a fost înfiinţat un adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 400 locuri, a fost înfiinţat un dispecerat pentru ecarisaj şi s-a dublat capacitatea de capturare a câinilor fără stăpân.Pe adresa Primăriei Buzău au venit, în ultimul an, 112 petiţii, faţă de 128 în perioada 23 iunie 2015-23 iunie 2016, şi au fost adresate 93 de solicitări în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public faţă de 80 în perioada iunie 2015 – iunie 2016 . Dacă, din acest punct de vedere, cifrele sunt comparabile, la capitolele audienţe ,,pe viu” şi on-line (pe www.domnuleprimar.ro) lucrurile sunt total diferite. Astfel, în ultimul an al vechii administraţii au fost acordate, de către primar şi viceprimari, 110 audienţe, iar în ultimul an numărul acestora a crescut la 768. În perioadele de mai sus, numărul sesizărilor pe www.domnuleprimar.ro a crescut de la 599 la 1.573, primarul Constantin Toma ocupând locul întâi pe plan naţional ca număr de răspunsuri, el fiind urmat de Gabriel Mutu (sectorul 6, Bucureşti), Nicolae Robu (Timişoara) şi Dragoş Victor Chitic (Piatra Neamţ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings