TIGANII, INVENTIVI SI PE COD ROSU

Camera Deputatilor a respins proiectul de lege al deputatului PD-L Silviu Prigoana, prin care acesta dorea desz tiganiinlocuirea in documentele oficiale a denumirii de “rrom” cu cea de “tigan” pentru a elimina confuziile dintre termenii “roman” si “rom”. Aceasta se intampla la inceputul lunii aprilie 2011. Asa ca, in continuare, inainte de fi roman trecem prin faza de rom

Exista multe voci care apreciaza ca este diferenta intre rom si tigan. Tiganul, ramane in mintea romanului ca om muncitor care exceleaza in anumite meserii, familist si om de societate cu copii educati in adevaratul sens al cuvantului. Din randul tiganilor au aparut artisti de exceptie, medici, ingineri, profesori si economisti bine ancorati in societate. Contrar, romul pare sa fie catalogat cu insusiri inverse comparativ cu ale tiganului. Lasand la o parte orice speculatii, la nivel de Buzau, convietuim cu un numar apreciabil de tigani. Cei drept, parte dintre ei sunt uitati de lume unde va la marginea municipiului, altii au impresia ca in luarea unor masuri administrative sunt marginalizati. Si cum acestei natii nu-i place sa fie marginalizata, gaseste aproape intotdeauna o solutie prin care sa iasa in fata. Chiar si pe cod portocaliu.

Vazand oamenii ca de strada Orizontului nu se apropie niciun utilaj de deszapezire, tiganii de pe acea strada au gasit cea mai simpla metoda legala ca utilajele sa le ajunga pana la poarta. Au sunat la 112 si au spus ca o piranda este gravida si se simte rau. Oamenii lui Arafat au reactionat in consecinta si au trimis o ambulanta flancata de utilaje care sa degajeze zapada. Si uite asa, Orizontului a fost printre primele strazi din oras cu partie la toate portile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings