SUBIT, VIRUSUL IUBESTE BUZOIENII

Duminica seara, intr-un comunicat oficial, conducerea Spitalului Judetean, vine cu o informatie care nu cred ca a surprins pe cineva:

„În urma testarii a 38 de cadre medicale de pe sectia medicina interna au iesit pozitive 7 (sapte) cadre pozitive respectiv 1 medic, 4 asistente si 2 infirmiere.
Toate aceste cadre medicale vor fi internate în sectia pavilionara infectioase
S-a inceput de astazi ancheta epidemiologica iar maine se va decide ce personal urmeaza sa fie testat” – comunicat Spitalul Județean Buzău.

Conform datelor retransmise, duminica la pranz, de Prefectura de la DSP, iata care sunt cei patru:

          Cazul 105: pacient de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. În data de 15 mai 2020, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

DSP Buzău a declanșat ancheta epidmemiologică, iar până în prezent s-a stabilit că pacienta nu a părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat echipamentul de protecție complet. DSP a decis de primă intenție, investigarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical, cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni, 18 mai.

În cadrul anchetei epidemiologice declanșate în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău, în data de 16.05.2020, au fost testate 6 (sase) cadre medicale din tura de noapte și au rezultate negative, iar din totalul de 32 de pacienți testați, 3 au fost depistați pozitiv, astfel:

CAZUL 106 – pacient sex feminin, 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală.

CAZUL 107 – pacient sex masculin, 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală.

CAZUL 108 – pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală

Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings