SOFERUL TIR-ULUI UCIGAS, RETINUT

Dupa cum am mai relatat, vineri seara in jurul orei 18.00, in timp ce traversau pe o trecere de pietoni din Limpezis, doua fetite au fost retinutspulberate de un TIR condus de un sucevean care, din cauza vitezei, nu a mai putut opri pentru a acorda prioritate. Martor la accident a fost Marian Oprisan, presedintele C.J.Vrancea, care venea de la Bucuresti spre Buzau. Oprisan a vazut fetitele traversand si a oprit pentru a le lasa sa treaca. Pe banda cealalta, din spate, a venit TIR-ul ucigas si a lovit in plin cele doua fetite, una de 13, alta de 15 ani. Marian Oprisan  a tras pe dreapta, a sunat la 112 apoi l-a sunat pe Raed Arafat.

Dupa accident, la fata locului au ajuns ministrii Nicolae Banicipiu si Eugen Teodorovici. Cei doi se indreptau spre Bucuresti de la Buzau, unde participasera la Conferinta Judeteana a PSD. Ministrii Banicioiu si Teodorovici au incercat sa acorde primul ajutor fetitelor accidentate. La fata locului au ajuns si doua ambulante de la Buzau. In drum spre spital, una dintre fetite a cedat, cealalta a fost transportata cu un elicopter la Bucuresti, elicopterul find trimis de Raed Arafat in urma telefonului primit de la Oprisan si dupa ce s-a interesat de gravitatea accidentului.

Din cercetările efectuate la faţa locului de echipa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul Rutier, a rezultat că un autotractor cu semiremorcă ce era condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Frumosu, judeţul Suceava, a acroşat două minore în vârstă de 12, respectiv 15 ani, care traversau pe marcajul pietonal.

Accidentul s-a soldat cu decesul minorei în vârstă de 15 ani şi rănirea gravă a celeilalte fete.

Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul „Drager”, rezultatul fiind zero.

Tânărul a fost condus pentru cercetări la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Totodată, poliţiştii au luat împotriva conducătorului auto măsura reţinerii pentru 24 de ore. Sambata la pranz a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău care a dispus retinerea pe o perioada de 29 de zile .

 

Privacy Policy Settings