SOFERII SE INTREC CU GLUMA: PESTE TREI SUTE PLATESC AMENDA INTR-O SINGURA ZI

Poliţiştii buzoieni au constatat 941 de contravenţii şi 6 infracţiuni şi au reţinut în vederea suspendării 18 soferi, soferipermise de conducere / Poliţiştii au identificat şi scos din trafic un şofer care avea 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat

În perioada 15-17 noiembrie a.c., pe raza judeţului Buzău a fost desfăşurată o acţiune pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie.

Au fost angrenaţi atât poliţişti rutieri, cât şi poliţişti de ordine publică, iar activităţile desfăşurate au vizat depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale ce reglementează circulaţia pe drumurile publice, în special a celor referitoare la viteză sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei.

Zilnic, au fost utilizate 16 aparate de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, care au înregistrat 485 de situaţii de depăşire a limitelor legale de viteză.

Poliţiştii au constatat, în total, 6 infracţiuni şi 941 de contravenţii, 920 dintre abateri fiind la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 18 permise de conducere, dintre care 9 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise, 3 pentru depăşiri neregulamentare, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 4 pentru alte abateri.

Cea mai mare viteză în localitate – 114 km/h – a fost înregistrată de echipajul de poliţie care a acţionat duminică pe strada A.I. Cuza din municipiul Rm. Sărat, la volanul autoturismului fiind depistat un râmnicean în vârstă de 24 de ani.

Printre cei care „s-au ales” cu dosare penale se numără un buzoian în vârstă de 41 de ani, depistat de poliţişti cu o concentraţie alcoolică de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Stadionului din municipiul Buzău.

Activităţile de la nivelul judeţul Buzău s-au desfăşurat în contextul acţiunii iniţiată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings