SEPTUAGENARA PACALITA CU UN APEL DIN PENITENCIAR

Procurorii DIICOT au descins, sambata dimineata, la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Galati pentru accidentulperchezitii la detinutii suspectati ca faceau infractiuni prin telelefon din inchisoare
Actiunea vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat, constituit partial din detinuti, grup care comitea infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Se pare ca metoda de operare al grupului infractional organizat consta in contactarea telefonica a mai multor parti vatamate, de catre o parte din membrii gruparii, aflati in stare de detinere in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, sub pretextul ca au castigat premii importante sau ca o ruda apropiata a suferit un accident de circulatie.

Partilor vatamate li se solicita fie plata impozitului, pentru a putea ridica premiul castigat, fie remiterea unor sume de bani in vederea ajutarii rudei aflate in dificultate. Sumele de bani achitate de partile vatamate erau apoi ridicate de catre alti membri ai gruparii si remise liderilor grupului infractional organizat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a 10 inculpati.

Actiunea s-a desfasurat si cu sprijinul lucratorilor din cadrul Politiei Municipiului Tecuci si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Galati, cu sprijinul Serviciul Roman de Informatii, care a asigurat suportul tehnic.

La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat un tânăr de 26 de ani, din municipiul Galaţi, deţinut în penitenciar, cu privire la care au stabilit că este principalul suspect în cazul unei înşelăciuni comise în luna decembrie 2012.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la data de 10 decembrie 2012, suspectul a contactat telefonic o buzoiancă în vârstă de 70 de ani, căreia i s-a prezentat ca fiind fiul ei şi, sub pretextul implicării într-un accident de circulaţie, i-a solicitat o sumă de bani.

Femeia a trimis 1296 de euro printr-un serviciu de transfer rapid, iar ulterior a realizat că a fost înşelată.

Fapta figura în evidenţe cu autor necunoscut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings