Scut pentru România fără loc de muncă, după COVID-19

Rata șomajului la final de septembrie 2020, potrivit INS, este de 5,3 la sută, țara noastră având în acest moment circa 480.000 de oameni neocupați profesional. Pandemia de COVID-19 a lovit puternic în economia națională, iar meseriile clasice ale României dispar.

În timp ce oferta actualului guvern pentru românii fără loc de muncă se bazează pe concedieri, PSD face “Scut pentru România” pentru stimulare, creditare și targetare a pieței forței de muncă.

Programul este inclus în planul de guvernare al social-democraților, Axa Muncă și Demnitate Socială. Pe de o parte, trebuie stimuli fără precedent pentru fiecare companie care înființează și menține pentru o perioadă de maxim doi ani noi locuri de muncă, apoi angajații trebuie să primească de asemenea, finanțare pentru a trece mai ușor şi mai rapid către alte profesii sau alte industrii astfel încât să se adapteze economiei modelate de COVID-19.

PSD propune soluții care să poată fi aplicate în regim de urgență, cu minim de acte, birocrație și cu un flux simplificat de aprobare a deciziilor sau proiectelor. Planul de măsuri este țintit pe lucrătorii din grupurile cu șomaj structural ridicat, tinerii între 16 și 25 de ani fără loc de muncă și persoanele de peste 55 de ani, grupuri defavorizate.

Articol asumat de PSD-ORGANIZATIA JUDETEANA BUZAU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings