SCIKiDS Festivalul Științei

A 8-a ediție s-a desfășurat în premieră online, cu 8 ore de conținut video live

  • 60 de activități desfășurate în premieră online
  • Aproximativ 4.000 de vizualizări live în cele două zile de eveniment
  • 8 ore de transmisie live cu experimente, competiții, interviuri și interacțiune în direct cu organizatorii festivalului

Ediția a 8-a a celui mai mare festival al științei pentru copii, SCIKiDS Festivalul Științei, desfășurată în premieră online anul acesta, s-a bucurat de atenția și de interesul participanților: transmisia live a avut aproximativ 4.000 de vizualizări în cele în cele 8 ore de transmisie live. Mai mult, în timpul celor 2 zile de festival a fost depășit constant pragul de 100 de participanți prezenți simultan.

La ediția infinit, copiii s-au bucurat de experimente inedite și distractive, competiții interactive, întâlniri cu profesori trăsniți din 20 de țări, interviuri cu specialiști și au putut interacționa în direct cu organizatorii festivalului.

„Ne-am dorit să aducem știința mai aproape de copii și anul acesta, într-o ediție exclusiv online în care am inclus atât activități distractive, experimente trăsnite, cât și interviuri interesante cu specialiști din domeniu. Deși ne-a lipsit interacțiunea offline, ne-am bucurat să îi avem alături pe cei mici și cei mari și la ediția cu numărul 8, cu tema infinitului, și să descoperim încă o dată împreună cât de distractivă poate fi știința. A fost o ediție plină de surprize și zâmbete, ca în fiecare an.” – Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Științei. 

Momente inedite și experimente trăsnite la ediția infinit

De la festival nu au lipsit momentele inedite sau experimentele trăsnite. Cel mai frumos moment al festivalului a fost cu siguranță experimentul realizat în premieră în România de către Profesorii Trăsniți: 3 nori colorați au fost creați folosind azot lichid! Printre experimentele din timpul festivalului s-au numărat și extragerea ADN-ului cu Andreia Petcu, coloana infinitului din baloane de săpun cu Claudia Stroe sau experimentele științifice despre magnetism cu Cristian Român.

În timpul festivalului, participanții au putut urmări competiții interactive cu YouTuberi & Tiktokeri, Artiști & Realiști, Copii & Părinți, Savanți Trăsniți de pe Instagram, s-au bucurat de momente de magie și de momente muzicale, dar și de interviuri cu savanți precum Florina Raicu, Aurora Simionescu sau Cristian Presură.

Mai mult, în premieră anul acesta, organizatorii festivalului au pregătit, în parteneriat cu Fun Science Romania-Nutty Scientists, experimente realizate de profesori trăsniți din 20 de țări: Spania, USA (Michigan, Cleveland, Miami), Peru, Panama, Irlanda, Italia (Roma), Dubai, Iordania, Liban, Oman, Qatar, Arabia Saudită, India, Taiwan, Indonezia, Egipt, Croația, Portugalia, Columbia și Mongolia, Turcia și Kuweit.

Într-o ediție dedicată infinitului, copiii au aflat și multe lucruri interesante despre acest concept misterios. Astrofizicianul Aurora Simionescu le-a povestit celor mici despre infinitul în cosmos, iar răspunsul la întrebarea „Ce este infinitatea în chimie?” a fost dat de profesorul de chimie Constantin Lomaca din Germania. Povestea infinitului din filosofie au aflat-o de la profesorul Doru Castaian, iar despre infinitul din matematică a vorbit profesorul Ovidiu Bădescu. Participanții au aflat de asemenea despre diferența dintre Infinitul mare și Infinitul mic, alături de Sorin Badea de la Radio Guerrilla.

Despre SCIKiDS Festivalul Științei

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Rename, Noriel, Publica, SmartPoint și Fun Science România.

De asemenea, festivalul a avut parte de susținere atât din partea mai multor creatori de conținut și artiști, care au contribuit la reușita evenimentului: Zaiafet, Andrei Ro, Miruna Ghiță, Liberi pe uliță, Profesorii Trăsniți , Ianis, Katarina, Amira, Pălărie, Familia Hai Hui, DaddyCool, Ana-Maria Florea Harrison, Tony Lupu, Magicianul Antonio, Karina Maria, Claudia Stroe, Alex Doppelgänger, Sorin Badea, cât și din partea unor profesori și specialiști din diferite domenii științifice precum: Aurora Simionescu, astrofizician; Cristian Presură, fizician; Cristian Român, senior editor Știință și Tehnică; Florina Raicu, genetician; Ovidiu Bădescu, profesor matematică; Constantin Lomaca, profesor chimie; Doru Castaian, profesor filosofie.

Pentru cei care nu au reușit să urmărească festivalul în direct, vestea bună este că toate materialele sunt disponibile în continuare online – SCIKiDS Festivalul Științei 2020, ediția 8-Infinit poate fi urmărit pe canalul de YouTube Profesorii Trăsniți, urmărind aceste link-uri:

https://youtu.be/y3J8Agiqrww

Împreună facem știința să existe!

www.scikids.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings