Scandalul serviciilor, cu ricoseu la Buzau

A ajuns deja de notorietate scandalul iscat intre fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir si fostul său şef operativ, gen. Florian Coldea. Poate ca multi se intreaba cine castiga si cine pierde din acest razboi declarativ cu mari influiente politice. Raspunsurile nu le vom putea afla de la cei doi, dar le putem deduce din noua si/sau vechea configuratie politica. Deocamdata putem doar consemna cateva aspecte deloc de neglijat din viata politica pesedista autohtona a ultimilor sapte – opt ani, viata politica in care „dirijor” trimis de la Centru a fost nimeni altul decat Valeriu Zgonea. Fostul lider PSD isi facea temele intr-un restaurant din Buzau, loc din care „taia si spanzura”, loc in care se deschideau cartile pentru NOUA conducere de la Centru si caile spre alta conducere la nivel de filiala locala. La inceputurile aparitiei la Buzau a Marelui Zonea la carma PSD se afla Mircea Geoana, pentru ca la plecare domnia sa ajunga in mainile lui Victor Ponta.

 

Mediafax, 03 Mai 2010 – 00:00 „Preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, a fost revocat din această funcţie, prin decizia de luni a BPN. Vicepreşedintele partidului, Valeriu Zgonea, urmează să coordoneze interimar filiala, până la convocarea Conferinţei judeţene, au declarat pentru Mediafax. Contactat de Mediafax, Valeriu Zgonea a declarat că BPN al PSD a luat luni “o decizie” în privinţa filialei PSD Buzău. El a spus însă că nu poate nici să confirme, nici să infirme că Ion Vasile a fost revocat de la şefia organizaţiei, până când nu va apărea o decizie oficială.”

 

19.09.2017. Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa acestui serviciu secret, a fostului său şef operativ, gen. Florian Coldea „În perioada 2009-2013, mai mulţi oameni de afaceri, oameni politici, oameni din societatea civilă şi oameni din media au fost interceptaţi pe mandate de siguranţă naţională pentru activităţi conexe activităţilor teroriste. Au fost interceptaţi timp de cinci ani de zile continuu, din 2009 până în 2013.”

19.09.2017.La numai cateva ore distanta, Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, a spus la ieșirea de la audierea lui Daniel Dragomir: “M-a șocat numele persoanei publice despre care ne-a vorbit Daniel Dragomir. Este vorba despre un președinte al Camerei Deputaților. A spus că acea persoană s-a folosit de instrumente pe care SRI le-a avut la dispoziție”. Desigur, nu a fost nevoie de prea mult pentru ca presa sa vehiculeze ca acel presedinte de Camera era nimeni altul decat Valeriu Zonea. Sa nu uitam ca VALERIU ZGONEA,  a fost vicepreședinte, în perioada 2010-2012, și ulterior președinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României în legislatura 2012-2016

Ieşirea din scena politică a lui Vasile Ion a început în 2009, odată cu scindarea membrilor PSD într-o tabără care îl susţinea pe doctor şi o alta creată în jurul tandemului Constantin Boşcodeală – Victor Mocanu (venit de la PD-L). În martie 2009, preşedintele PSD Mircea Geoană a avut discuţii cu cei trei lideri judeteni, întâlnirea fiind una extrem de tensionată. Potrivit unor surse, Vasile Ion i-ar fi spus lui Geoană că Mocanu şi Boşcodeală “nu au avut niciun aport de voturi la PSD Buzău şi ar trebui să-şi dea demisia de onoare”. Boşcodeală a contraargumentat spunând că el a ieşit primar din primul tur, iar Mocanu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean. Mircea Geoană s-ar fi situat clar împotriva lui Vasile Ion, căruia i-a reproşat că a inflamat situaţia de la Buzău.

În anul următor, în luna mai, senatorul Vasile Ion a anunţat că demisionează din partid, după ce a fost revocat de la şefia PSD Buzău “în mod stalinist”. “Fac precizarea că sunt unul dintre membrii fondatori ai acestui partid. Am aflat din presă că urmează să fiu revocat în stilul stalinist, împuşcat şi pe urmă întrebat dacă cumva eşti vinovat”, a spus Vasile Ion. El a arătat că revocarea sa a fost decisă de BPN la propunerea preşedintelui PSD, Victor Ponta. Ulterior, Ponta, a recunoscut că propunerea de revocare a lui Vasile Ion de la şefia filialei Buzău i-a aparţinut, iar atunci când jurnaliştii l-au pus să comenteze acuzaţiile senatorului că e stalinist, a replicat că o asemenea părere despre el o are numai premierul Boc. “Punctul meu de vedere este punctul de vedere al BPN-ului. (…) Uitaţi-vă la mine cât de stalinist arăt, numai domnul Boc cred că poate să-şi închipuie că sunt procuror comunist sau stalinist”, a spus ironic Ponta, referindu-se la acuzaţiile lui Vasile Ion.

va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings