SCADEREA PRETULUI LA PAINE, MANA CEREASCA PENTRU BRUTARI!

Pâinea şi produsele din panificaţie se vor ieftini cu 15% de duminică, 1 septembrie, deoarece intră în vigoare reducerea TVA-ului până painicala 9%. Măsura a fost adoptată de Guvernul Ponta şi, dacă rezultatele vor fi favorabile, reducerea TVA-ului va fi extinsă şi la alte alimente de bază. Reducerea TVA-ului de la 24% la 9% înseamnă practic o ieftinire a produselor din panificaţie. Pe lista produselor care vor fi mai ieftine nu se află doar pâinea ci şi cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri.

Scăderea preţurilor la produsele din panificaţie este o măsură susţinută atât de producătorii din panificaţie, cât şi de comercianţi. Problema este ca aceasta minune va dura doar trei zile, pentru ca asa se intampla la romani. Producatorii au asteptat masura scaderii preturilor ca pe …o paine calda. Ei sunt singurii care vor avea de castigat. Si asta pentru ca, in cateva zile, vom avea pe piata produse de panificatie cu alte denumiri, dar la aceleasi preturi. Asa ca pentru noi, mancatorii de paine, buzunarele vor ramane tot goale, in timp ce producatorii vor avea o crestere a veniturilor cu 15 la suta.

Ce vor face cei indrituiti cu verificare aplicarii legii?

În perioada 1 septembrie – 31 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va pune în aplicare măsurile stabilite în Planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activităţile de verificare, investigare şi control sunt angrenaţi poliţişti de la toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care vor colabora cu celelalte structuri de aplicare a legii cu atribuţii în domeniu.

Poliţiştii vor efectua verificări cu privire la legalitatea şi realitatea achiziţiilor de materie primă utilizată de agenţii economici, legalitatea importurilor/exporturilor şi a comercializării bunurilor produse de către societăţile comerciale din această ramură.

Vor fi avuţi în vedere şi agenţii economici care au efectuat achiziţii de mărfuri şi produse până la intrarea în vigoare a O.G. nr. 16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, astfel că poliţiştii vor efectua verificări cu privire la modul în care aceştia au respectat prevederile legale referitoare la inventarierea şi declararea stocurilor de mărfuri achiziţionate fără T.V.A..

Totodată, poliţiştii vor urmări şi existenţa formelor legale de angajare pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în societăţile verificate, dar vor efectua şi controale în trafic, la autovehiculele ce transportă produse cerealiere şi de panificaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings