Șapte acțiuni de ecologizare în fiecare sâmbătă pe valea Nișcovului și afluenții săi

25 mai 2021, Tisău. Un grup de inițiativă din Tisău în parteneriat cu primăria, școala și agenții economici din comună scot din case localnicii pentru nu mai puțin de șapte acțiuni de ecologizare a albiei Nișcovului și afluenților săi, în satele Grăjdana, Valea Sălciilor, Salcia, Haleș, Leiculești, Izvoru, Pădureni, Tisău, Strezeni, Izvoranu și Barbuncești. Acțiunile de ecologizare cu voluntari au loc în fiecare sâmbătă sâmbătă, începând cu 29 mai 2021 până pe 10 iulie 2021.

 În perioada mai – iulie 2021 un grup de inițiativă din comuna Tisău dă startul acțiunii de ecologizare a râului Nișcov și a afluenților săi prin proiectul VERDE DE TISĂU, inițiat în parteneriat cu Primăria Comunei Tisău. Proiectul își propune să mobilizeze localnicii din comună atât pentru curățarea albiei râului dar și pentru a trage un semnal de alarma asupra importanței conservării și protejării naturii.

În prezent, albia râului Nișcov, deși pitorească și străbătută de punți din lemn ca în povești, este sufocată de gunoaie. Organizatorii acțiunilor de ecologizare consideră că Valea Nișcovului are potențialul de a fi un loc de petrecere a timpului liber, un loc perfect pentru plimbări, relaxare, trasee de bicicletă, bird watching, pescuit, atât pentru localnici cât și pentru turiști. Depresiunea Nișcovului, situată în Subcarpații de Curbură, este o zonă cu un potențial turistic ridicat, atât datorită peisajelor mirifice, cât și așezării în imediata apropiere de Vulcanii Noroioși, de Podgoriile Dealul Mare și de numeroase alte puncte de atracție.

Calendar acțiuni ecologizare:

Organizatorii vor pune la dispoziția voluntarilor saci de plastic, mănuși pentru colectarea gunoaielor și dezinfectanți, cu mențiunea că fiecare participant trebuie să aibă încălțăminte corespunzătoare.

Voluntarii care doresc să participe la acțiunile de ecologizare sunt îndemnați să urmărească pagina dedicată acestui proiect: Verde de Tisău, unde apar frecvent noutăți.

În anul 2021, în județul Buzău, la inițiativa asociațiilor Aluniș Art Center și Societatea Exploratorilor, au avut loc mai multe acțiuni de ecologizare pe albiile râurilor ori zone naturale, sub egida mesajului “Tu ce vrei să lași în urmă?”. Și noi, la Tisău, vrem să continuăm această mișcare, să ne unim forțele pentru mediul natural în care trăim, să îl protejăm, să îl curățăm și să lăsăm în urmă un loc de care să fim mândri, pentru copiii noștri. Pentru că suntem ceea ce lăsăm în urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings