SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII 2014

~ A noua ediţie  ~

A început cea de-a noua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie derulată la nivel naţional de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

 

Luni, 29 septembrie, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a avut loc lansarea, în plan local, a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”.

 

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost iniţiată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru prima dată în anul 2005, în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

 

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 3 octombrie, cu implicarea poliţiştilor din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, dar şi a poliţiştilor din structurile de odine publică, proximitate şi poliţie rutieră.

 

Vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional – delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră – iar în derularea acţiunilor stabilite vor fi cooptaţi parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale şi mass-media.

 

Astfel, în cadrul meselor rotunde şi întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind siguranţa rutieră, prevenirea implicării minorilor în situaţii de risc, măsurile de protecţie ce trebuie adoptate pentru prevenirea infracţiunilor de furt, pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri şi traficul de persoane.

Poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, cadre didactice, persoane în vârstă şi administratori de societăţi.

Vor fi distribuite materiale preventive în spaţii publice, vor fi organizate concursuri tematice, proiecţii în spaţiul public, precum şi o caravană a siguranţei rutiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings