S-A INTAMPLAT LA VALCELELE! IN LOC DE SCOALA AU CONSTRUIT O CASA!

Poliţiştii au descoperit bunuri şi materiale de construcţii în urma celor 5 percheziţii efectuate la persoane bănuite de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. 

Joi dimineata martie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat cinci percheziţii, pe raza judeţului Buzău, la persoane bănuite de abuz în serviciu. Perchezitiile au fost facute la locuinta lui Nicu Smochina, fostul primar de la Valcelele si alti patru apropiati ai primarului.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Râmnicu Sărat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Râmnicu Sărat.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei, cu ocazia derulării unui contract de achiziţii publice în valoare de 1.600.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor desfăşurate au fost identificate bunuri şi materiale care fac obiectul cauzei (parchet laminat, gresie, polistiren).

In fapt ar fi vorba despre un contract de achizitii publice parte integranta a unui program de reabilitare a scolii din localitate. La un moment dat lucrarile au fost sistate, iar materialele ramase au fost folosite la ridicarea casei unei rude de-a primarului, dar si de catre muncitorii care au lucrat la casa.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings