S-A INCHIS TARABA CU „GOGOSI” DE LA PODUL VADU PASII

S-A INCHIS TARABA CU „GOGOSI” DE LA PODUL VADU PASII

 

Joi, Petre Emanuel Neagu, preşedintele CJ Buzău a dat ordinul de începere a lucrărilor la podul de la Vadu Paşii. Va fi executată reabilitarea podului vechi, monument istoric, şi, în paralel, ridicarea unui pod nou, pe care se va transfera circulaţia rutieră. Autorităţile dau asigurări că, în cel mult 24 de luni, lucrarea va fi finalizată. Un aspect neplăcut, mai ales pentru buzoienii care fac naveta, este că traficul pietonal pe vechiul pod va fi închis temporar.

Este cunoscut faptul ca, după inundaţiile din primavara lui 2005, sutele de navetişti din comunele Vadu Paşii şi Săgeata care vin în oraş traversează podul la picior sau, dacă vin cu maşinile, ocolesc zece kilometri, prin Mărăcineni. A fost nevoie sa treaca 12 ani pentru ca un presedinte, care stie ce vrea si ce sa faca, fara sa se laude, sa gaseasca  solutia adecvata si finantarea necesara, astfel incat, rabdarea satenilor din Vadu Pasii sa fie curmata.

De-a lungul celor 12 ani in care circulatia a fost stopata pe Podul de la Vadu Pasii, politicienii nostri scumpi si dragi s-au intrecut in vorbe si promisiuni, s-au invaluit in minciuna, au dus satenii cu vorba si ne-au facut de minti cum au vrut pe noi, ziaristii. Timp de 12 ani naivitatea noastra a fost speculata la maxim. Le-am inghitit galustele nu din prostie, ci din speranta ca cineva o sa faca ceva pentru buzoieni, mai ales ca unii dintre promitatori erau atat de convingatori incat credeau si ei ce spun. Minciuna  politica ne acaparase pe toti!

Startul in campania de 12 de vandut „gogosi” a fost dat in 2008 de deputatul care a „adus  apa de ploaie” care sa ingroase facturile buzoienilor, nimeni altul decat Cezar Florin Preda. Nu era campanie electorala, ori conferinta da presa in care sa nu aminteasca de Podul de la Vadu Pasii.
19 aprilie, 2010

Presedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca podul de la Vadu Pasii se va reabilita indiferent de cine va conduce Ministerul Transporturilor, dand asigurari ca se va ocupa personal de aceasta problema intrucat este vorba despre un obiectiv aflat in colegiul in care el a fost ales.

 

În 2011, parlamentarii buzoieni ai puterii de atunci s-au lăudat aproape o jumătate de an că au reuşit să obţină promisiunea ministrului transporturilor, Anca Boagiu, de a prinde în buget reabilitarea podului rutier de la Vadu Paşii. Inclusiv inginerul constructor Viorel Constantinescu, senator PDL în acea perioadă, s-a aflat în delegaţia care l-ar fi înduplecat pe ministrul transporturilor, Anca Boagiu, să aloce fonduri pentru reabilitarea podului Vadu Paşii.

 

Ministrul Radu Berceanu a venit la Buzău să vadă personal cum poate ajuta la refacerea podului construit de Anghel Saligny. Ministerul estima atunci şi o valoare a lucrării, respectiv 12 milioane de euro.

 

Victor Mocanu 25 aprilie 2012: “Eu nu promit, eu fac!”
Localnicii prezenţi la întîlnirea de lîngă pod s-au arătat uşor sceptici pentru că nu e prima oară cînd li se spune că podul va fi reparat. “Eu nu promit, eu fac. V-am promis în 2008 că voi realiza o maternitate şi n-a crezut nimeni. Acum este maternitate”, a asigurat Victor Mocanu.

 

Eugen Teodorovici.“Documentaţia făcută la pod a fost trimisă şi Ministerului Culturii care a făcut o serie de observaţii, era normal la un astfel de proiect să existe şi observaţii de acest gen, au fost preluate de Consiliul Judeţean şi Primăria Vadu Paşii, cei care se ocupă de acest proiect şi de-asta am luat din nou astăzi, documentaţia, este din nou luat devizul acestui proiect“, adeclara ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. “Sperăm ca totul să fie în regulă astfel încît, la final de an să fie semnat contractul de lucrări şi în primăvară să se înceapă să se lucreze. Lucrările sînt estimate ca timp la 18 luni“, a afirmat Teodorovici. (18 august 2013)

Cristi Bigiu, 7 noiembrie 2014

 

Veste bună pentru locuitorii comunei Vadu Pașii, dar nu numai. Joi, a avut loc licitația pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a podului de la Vadu Pașii. Lucrarea va fi executată de către o asociere de societăți din care face parte și Integral SA, firma de construcții care a ridicat și noua maternitate. Dacă nu se depun contestații, lucrările ar putea începe chiar în cursul acestui an.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, a anunţat vineri câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea podului de la Vadu Paşii. O asociere de firme din care face parte și SC Integral SA, societatea care a executat lucrări şi la noua Maternitate de pe strada Victoriei, a câştigat licitaţia pentru refacerea podului de la Vadu Paşii. Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că la licitaţie au participat cinci firme iar oferta cea mai avantajoasă a fost a asocierea din care face parte şi Integral SA.

 

 

9 noiembrie 2014 Victor Ponta Premierul le-a promis celor peste 50 de săteni din comuna Vadu Paşii, care îl aşteptau alături de primarul localităţii Virgil Suditu, lângă podul rutier închis în anul 2005, că obiectivul va fi reabilitat de autorităţile judeţene cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Printre cei care s-au aflat alături de Victor Ponta la Buzău s-au numărat preşedintele C.J. Buzău Cristi Bîgiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Transporturilor, Ioan Rus,  ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi Călin Popescu Tăriceanu.Domnul Preşedinte al CJ Buzău are deja banii alocaţi de la guvern şi acum trebuie doar să ne apucăm de construcţie.Vă spun eu că o să facem treabă bună” a mai adăugat Victor Ponta. 

 

31 august 2017

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunţat că la podul de la Vadu Paşii îşi vor face apariţia utilajele: “În cursul zilei de azi vom da ordinul de începere a lucrărilor şi bineînţeles, vor începe cu organizare de şantier, este treaba constructorului cum se organizează. Termenul de execuţie al lucrărilor este de aproximativ 24 de luni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings