RESTRICTII DE CIRCULATIE DE 1 DECEMBRIE

nstituția Prefectului-Județul Buzău anunță instituirea mai multor restricții de circulație, în contextul pregătirilor ce se desfășoară pentru organizarea paradei militare care va avea loc de Ziua Națională a României. Restricții în trafic vor instituite și joi, pe 1 decembrie, atunci când buzoienii sunt invitați, în număr cât mai mare, pe Calea Eroilor, pentru a asista la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente organizate la Buzău cu prilejul Zilei Naționale a României.

Astfel,  în data de 30 noiembrie, când va avea loc antrenamentul general al militarilor, în intervalul orar 8.00-13.00, traficul va fi restricționat  în zona patinoarului, pe Calea Eroilor, de la rond Kaufland Sud până la intersecția cu bulevardul Mareșal Alexandru Averescu și pe bulevardul Mareșal Alexandru Averescu până la intrarea în U.M. 02470 Buzău. Aceleași restricții, în același interval orar, vor fi instituite și pe data de 1 decembrie.

Totodată, pe 30 noiembrie, în timpul antrenamentului oficial, și 1 pe decembrie, pe timpul desfășurării ceremoniei, între orele 8.00-13.00, vor fi  interzise oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor pe strada Aerodromului, Calea Eroilor, în zona patinoarului, Kaufland Sud si Aleea Căprioarei.

La ceremonia de  anul acesta, de Ziua Națională a României, organizată  de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria municipiului Buzău, vor participa aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 10 aeronave. Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

 Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, este participarea cu militari și tehnică străină, aparținând partenerului strategic S.U.A., care a dislocat în România un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings