RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA INCIDENTELOR ÎN TRAFIC

Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să circule cu prudenţă şi să respecte regulile de circulaţieCirculatie_ploaie

                   Având în vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru zilele de 1 şi 2 octombrie a.c. pentru judeţul Buzău, poliţiştii rutieri reamintesc celor aflaţi la volan că trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să mărească distanţa între autovehicule.

Totodată, poliţiştii recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse şi ziua, pe toate categoriile de drumuri.

Poliţiştii rutieri atenţionează conducătorii auto şi asupra pericolului pe care îl poate reprezenta vântul pentru trafic.

În astfel de condiţii, conducătorii auto trebuie să reducă viteza de deplasare, să ţină ambele mâini pe volan şi să se aştepte la schimbări bruşte de traiectorie, mai ales când trec prin dreptul autovehiculelor de dimensiuni mari.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Nu în ultimul rând, şi pietonii trebuie să fie foarte atenţi, să respecte regulile de circulaţie şi să se angajeze în traversare doar prin locurile special amenajate şi numai după ce se asigură că traversarea se poate realiza în condiţii de siguranţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings