RAMNICENII EVAZIONISTI, „USURATI” DE BANI, VILE SI MASINI DE LUX

Peste 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor în urma perchezitii (1)executării celor 45 de percheziţii de către poliţiştii buzoieni.

 44 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar împotriva a 4 dintre suspecţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

 Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată la peste 2.000.000 de euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) şi coordonaţi de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au documentat activitatea infracţională a 44 de administratori de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectaţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

Patru dintre aceste persoane ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile.

Totodată, pentru a disimula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, care nu deţineau spaţii de depozitare, cu acceptul acestora.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată până în prezent la peste 2.000.000 de euro.

La data de 9 ianuarie a.c., peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 45 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat şi a comunelor Râmnicelu şi Boldu.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ, suma de 351.450 de lei şi 16.950 de euro.

De asemenea, au fost aplicate sechestre asigurătoare asupra a trei imobile, trei autoturisme de lux şi două autoutilitare şi au fost sigilate şase depozite de marfă, în care erau depozitate diferite cantităţi de legume, urmând a se continua verificările cu privire la legalitatea aprovizionărilor şi provenienţa acestora.

În timpul efectuării percheziţiilor pe raza comunei Râmnicelu, au fost instituite filtre de poliţie, care au controlat autovehiculele şi au legitimat persoanele care au tranzitat zona.

După finalizarea activităţilor în teren, 44  de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a patru dintre suspecţi, cu vârste între 28 şi 38 de ani, toţi din comuna Râmnicelu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În ziua de 10 ianuarie a.c., suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings