RAED ARAFAT, EXTREM DE SUPARAT

– se face ca nu intelege de ce nu este personal la Spitalul judetean

Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre scandalul izbucnit in urma difuzarii imaginilor cu copiii legati de la spitalul Buzau, afirmand ca institutia pe care o reprezinta nu gaseste nicio justificare pentru aceste incidente.

In urma cu mai bine de o saptamana, au fost difuzate mai multe inregistrari video in care cativa copii internati la sectia de pediatrie afoto arafat Spitalului Judetean din Buzau sunt legati cu fase de panza de gratiile paturi.
Reprezentantii instititutiei medicale au declarat, la momentul respectiv, ca personalul medical este insuficient si ca micutii legati sunt de la Casa de Copii, au probleme neuropsihice grave, sunt agitati si isi pot face rau singuri daca nu sunt imobilizati.
“Au fost invocate mai multe motive pentru legarea copiilor de pat. Unul dintre motive a fost ca personalul era putin si ca a fost un act care s-a facut doar temporar. Din analiza care a fost facuta, in ziua respectiva se aflau acolo sase medici, noua asistente, doua infirmiere, doua ingrijitoare, plus 27 de mame insotitoare la 27 de copii din cei 67 de copii internati. Doar opt copii cu probleme erau internati”, a spus Raed Arafat, in cadrul conferintei de presa.
“Ministerul sanatatii nu poate sa intelegea modul in care au fost legati si tratati acesti copii si nu gaseste nicio justificare pentru ca nu exista personal (..). Solicitam din partea Ministerului Sanatatii sa se ia masuri aspre pentru cei care au permis legarea acestor copii”, a adaugat Secretarul de Stat Raed Arafat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings