PUNCTUL 7 AL PACTULUI DIN ZIUA SFANTULUI MUCENIC MARCEL: REZOLVAT

Ziua de vineri, inainte de Sf.Maria,, pecetluita in calendarul ortodox ca Ziua Santului Mucenic Marcel, a fost si cea in care Petre Emanoil Neagu, presedintele Consliului Judetean Buzau si Constantin Toma, primarul municipiului Buzau, avand drept martori reprezentantii presei buzoiene, au semnat un angajament de colaborare prin care „jură” ca in cazul realegerii lor, vor pune in aplicare o serie de proiecte commune.

Punctul 7 al Pactului din Parcul Vasile Voiculescu avea urmatorul continut: Sustinerea in comun a echipei SCM Gloria Buzau pentru evolutia in Liga I de fotbal.

Iata ca dupa opt luni, punctul sapte poate fi considerat ca dus la indeplinire pentru ca luni, 10 mai, primarul Toma obtine girul consilierilor municipali pentru aderarea la Asociatia Sportiva “Fotbal Club Buzau”, marti 11 mai, acelasi gir vin si pentru presedintele Neagu din partea consilierilor judeteni, fiecare dintre cele doua entitati avand un “grad de ocupare”in cote de 40%. “Restul”cel mare de 20% ii reveni inginerului Constantin Cristea, cel care patroneaza echipa “Vointa Lanurile”.

Multi dintre cei care se pricep la fotbal si la politica considera ca noua configuratie a FC Gloria este un ce ar putea avea si o conjunctura politica. Adevarul pare a fi undeva la mijloc. Insa, privind spre modul in care s-au derulat ostilitatile in fotbalul buzoian, viitoarea configuratie a FC Gloria nu este altceva decat un demers de punere in aplicare a unui proiect mai vechi pus la cale de Ionel Turturica.

Nu stiu daca va mai reamintiti faptul ca in ziua de 17 iunie 2017, sub bagheta “dirijorului” Adrian Petre, Asociatia Judeteana de Fotbal, a organizat o seara magica la Buzau reunind fostele glorii ale Gloriei pentru un meci demonstrativ, pentru ca apoi sa urmeze fianala Cupei Romaniei, faza judeteana. Din echipa Gloriosilor au facut parte Vasile Lazăr, Antonio Stoian (Pufi), Mircea Constantin, Gheorghe Dobre (Moșu”), Valentin Cramer (Bigudiu), Ion Balaur, Dumitru Marcu, Mihai Stoichiță, Ion Profir, Gabi Marcu, Sandu Ionescu (Ccoșatul), Ilie Stan, Pompilică Stoica, Titi Mureșan, Mitică Ghizdeanu (Pepenoaica), Mugurel Kaizer, Tănase Gheorghe, Costică Stan, George Timiș, Gabriel Ibriș, Vasile Tudose, Dan Paveliuc și alții.

A urmat meciul în urma căruia a fost desemnată câștigătoarea Cupei României – etapa județeană. Pentru trofeul pus în joc, s-au intalnit Voința Lanurile, care a reușise să-l cucerească de trei ori în cele zece finale disputate – ultima dată chiar sezonul 2016 – și FC Buzău, aflată sub tutela omului de afaceri Ionel Turturică și considerată revelația competiției. Născută cu doar un an în urmă și înscrisă în liga a 5-a, echipa pe care unii o numeau urmașa defunctei Gloria, a pășise deja în următorul eșalon, iar atunci, la tăierea moțului, voia să pună mâna și pe Cupă. Asta, în ciuda faptului că mulți o dau ca favorită pe abonata la finală. Dealtfel, echipa râmniceană, patronată de inginerul Constantin Cristea, nici nu concepea să plece acasă fără trofeu.

La acea partida a asistat președintele FRF, Răzvan Burleanu, acesta înmânad și trofeul …care astazi se numeste ASOCIATIA DE FOTBAL GLORIA BUZAU.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings