PROTOCOLUL LA PROIECTUL “ORBITAL” A FOST SEMNAT DE MINISTRUL GRINDEANU

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a fost astazi la Primăria municipiului Buzău, unde, împreună cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și cu primarul Constantin Toma au semnat un protocol de colaborare dintre Compania Națională pentru  Administrarea a Infrastructurii Rutiere și Primăria municipiului Buzău pentru demararea unui proiect de investiții ce vizează Șoseaua de Centură.

Potrivit informării venite de la Primăria Buzău este vorba despre completarea actualei  Șosele de Centură a municipiului prin configurarea unui ”Orbital”, tronsoanelor 2,3 și 4.

Practic este vorba despre etapa următoare, după ce în urmă cu două săptămâni, consilierii locali au votat o primă hotărâre în acest sens.

”În ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Buzău (18 august), s-a aprobat o Hotărâre de Consiliu Local Municipal, privind parteneriatul dintre Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Primăria Municipiului Buzău, pentru realizarea ,,pașilor tehnici” pentru proiectul ,,Buzău – un oraș radial concentric”, respectiv realizarea unui sistem ,,orbital”, o centură de 26,4 km ce va înconjura orașul nostru și care va face legătura atât cu viitorul drum expres Buzău – Brăila, dar și cu viitoarea autostradă A7, București- Ploiești – Buzău – Focșani – Pașcani – Siret. După realizarea proiectului tehnic, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va executa acest tronson de centură, care va îmbunătăți mult traficul auto în Buzău.Nu este un proiect ușor și nu se va putea executa ,,peste noapte”, dar cu siguranță este foarte necesar și-l vom realiza!”, a declarat, după ședința Consiliului Local, primarul Constantin Toma.

A7, încă un pas concret spre realizare

După amiază oficialii de la București vor ajunge la Focșani. Aici vor fi semnate două noi contracte pentru realizarea unor loturi din autostrada A7. Este vorba despre loturile 1 şi 4 din A7, pe secţiunea Buzău-Focşani.

Pentru ambele loturi, respectiv 1 Buzău – Vadu  Pașii și 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, CNAIR a desemnat câștigătoare, în urma licitațiilor, o asociere de firme deținute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Nici unul dintre ceilalți constructori înscriși la licitație nu a depus contestație,  ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani în țara noastră. Contractele de execuție vor fi semnate la Focșani, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Constructorul va avea 20 de luni la dispoziție pentru realizarea celor două tronsoane de autostradă. În perioada următoare, CNAIR trebuie să desemneze câștigătorii licitațiilor pentru construcția celorlalte două tronsoane ale A7 de la Buzău la Focșani, respectiv tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat și tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings