Proiect Erasmus + cu tema ,,Sound Mind in Sound bodyʺ

În perioada 23 septembrie-02 octombrie 2019, 5 elevi ai Colegiului Economic Buzău însoțiți de doamna profesoară Măriuca Budău au participat, în Puente Genil, Spania, la un proiet Erasmus+.

Relațiile dintre oameni s-au schimbat, oamenii au evoluat, sentimentele sunt diferite însă lumea caută un echilibru. Toate acestea cumulate cu trările experimentate în vreme de pandemie au determinat memebrii unei asociații de tineri din Spania să organizeze un proiect Erasmus + cu tema ,,Sound Mind in Sound bodyʺ, proiect la care au participat și cinci tineri din Buzău alături de un lider de grup.

Așadar în perioada 23 septembrie -1 octombrie în Puente Genil/Cordoba 30 de tineri din Spania, Belgia, Franța, Italia și România au ales să-și împărtășească experinețele, să participe la activități menite a crește stima de sine, încrederea, să învețe să se cunoască mai bine. După cum îi spune și numele, proiectul a urmărit definirea unui stil de viață sănătos atât din punct de vedere fizic cât și mental. Cunoșterea propriului corp, a resurselor necesare pentru un stil de viață echilibrat și ghidarea după deviza „Minte sănătoasă într-un corp sănătosʺ sunt principalele repere ale acestei întâlniri.

Activtăți precum descoperirea temerilor și a speranțelor, a lucrurilor care ne fac să ne simțim mândrii dar și cele opuse, a influenței stilului de viață general al comunității din care provenim dar și al oamenilor importanți din viata noastră au fost cele care au constituit startul proiectul. Au urmat și alte acțiuni la fel de interesante care au avut ca rezultat un feed-back pozitiv al participanților, dorința de a reveni în astfel de proiecte și chiar continuarea acestei teme atât de actuale.

Tinerii români, unii aflați chiar la prima experiență  într-un proiect Erasmus +, au revenit acasă mulțumiți și fericiți că au avut ocazia să participe și că și-au dezvoltat anumite competențe, chiar și-au depășit limitele. Părerea unanimă a a fost aceea că acest proiect a avut o influență impresionantă asupra lor, dorința unei noi întîlnire de acest gen este tot mai mare și învățarea nonformală este ceea ce au nevoie pentru a completa educația formală de care se bucură la acest moment.

,,Sound Mind in Sound bodyʺ schimbul de tineri care  a oferit doar vibrații pozitive!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings